Where to Eat in Copenhagen: Nørrebro

 
cicchetti.jpg
 

Gennem de sidste 12 år hvor jeg har boet på Nørrebro, har bydelen gennemgået en forvandling. Fra mest af alt at være shawarma barer og et par enkelte caféer er der i løbet af de sidste 5 år åbnet et væld af nye lækre restauranter i mit nabolag. Især inden for det seneste år er der åbnet nye favoritter som bl.a. Pompette, Cicchetti, Blaaregn og flere. Hvis man skulle dele København op efter restauranter er Nørrebro en klar personlig favorit. Især om sommeren hvor man kan sidde ude til langt ud på aftenen hos mange af buddene på listen under.

Og netop derfor har jeg sammensat en liste over nogle af mine absolut favoritter og delt dem op i 4 kategorier: morgen, middag, aften og late night snack. I kategorien middag har jeg ikke kunne begrænse mig til fire bud og derfor fundet hele otte favoritter, som alle fortjener at blive nævnt.

 

“Hvis man skulle dele København op efter restauranter er Nørrebro en klar personlig favorit.”

 
 

BREAKFAST


FRIHEDEN

På den grønne sti mellem Nørrebroparken og Den Røde Plads ligger den nyåbnede Friheden, som i virkeligheden er god både morgen, middag og aften. Efterår, vinter, forår og sommer, hvor man kan sidde ude under træerne foran eller gemme sig væk under den solgule markise i gården bagved caféen.

MIRABELLE

I Guldbergsgade ligger Mirabelle, som især er kendt for sine gode croissanter og blå/hvide klinkegulv. Men restauranten byder også på et godt økologisk sortiment af mad og drikkevarer, som fungerer godt både morgen, middag og aften.

ANDERSEN & MAILLARD

På Nørrebrogade ligger Andersen & Maillard, som på kort tid er blevet kaffeelskernes favorit - mig selv inklusiv. Og så server de en yderst vanedannende espresso croissant.

GRÖD

I Jægersborgsgade, få minutter fra vores lejlighed, ligger Gröd, som udover at være en af de ældste favoritter på listen også er en goto når der gælder alle former fra grød lige fra dansk havregrød til asiatisk congee eller indisk daal.

groed.jpg

LUNCH


MAHALLE

I Birkegade ligger libanesiske Mahalle, som er en mellemøstlig favorit blandt de mange valgmuligheder på Nørrebro inden for lige netop dette køkken. På menuen finder man smukke farverige retter som bl.a. mezze og en helt fantastisk halloumi salat.

CALIFORNIA KITCHEN

På Nørrebrogade, lige inden Dronning Louises Bro, kan man få en smag på San Fransisco hos California Kitchen. Blandt udvalget af lækre whole foods salater, har Mexicali Bowl været min goto frokostfavorit hele 2018.

AUTO

I Griffenfeldsgade, ikke så langt fra søster caféen Taxa i den gamle taxacentral på Stefansgade, ligger Auto. Begge caféer har været favoritter gennem flere år. Menukortet er klassisk og fungerer godt både morgen, middag og aften. Stemningen er hyggelig og begge caféer er foretrukne work spots, når jeg har brug for et afbræk fra hjemmekontoret.

NICECREAM

Selvom is måske ikke helt kvalificere som frokost, så skal Nicecream i Elmegade alligevel med på listen. Man kan måske argumentere for med en ice cream sandwich? Den veganske isbar er alt andet end hvad man umiddelbart forventer af vegansk is og det smager himmelsk. Favoritvarianterne er: Naughty Banana, Minty og Cookie Monster.

pompette.jpg

DINNER


CICCHETTI

På Nørrebrogade ligger italienske Cicchetti, som er en lille antipasti-restaurant og bar af nyeres dato med listens absolutte flotteste indretning. De smukke omgivelser akkompagneres af lækre små retter og gode vine, som kan nydes langt ud på aftenen.

BAR PASTA

Med et minimalistisk menukort og en stærk visuel identitet er den forholdsvis nyåbnede Bar Pasta i Vedbækgade en klar pastafavorit med bl.a. ragu og cacio e pepe på den skiftende autentiske menu.

POMPETTE

Den lille vinhandel/vinbar Pompette i Møllegade byder udover et nøje kurateret udvalg af velsmagende vine også på små retter i form af bl.a. burrata og charcuterie - og er det perfekte spot til et glas kølig orange vin en lun sommeraften.

OMAR

I Refnæsgade ligger Omar, som udover at være opkaldt efter en af mine favoritkarakter fra The Wire, byder på bl.a. håndbajere, håndmadder og en hyggelig atmosfære.

BLAAREGN

På hjørnet af Rantzausgade og Jesper Brochmandsgade ligger restauranten Blaaregn, side om side med ølbaren Kølsters Tolv Haner. Begge steder var næsten ugentlige indsalg sidste sommer, hvor solen rammer det hyggelige lille torv overfor Brorsonskirken til langt ud på aftnen.

VINBODEGAEN

I Jægersborggade ligger en af de tidligere favoritter Antidote, som i 2019 er blevet til Vinbodegaen. Der er nu endnu mere fokus på gode vine serveret af vinkendere, akkompagneret af få og små retter som bl.a. charcuterie.

MANFREDS

Længere nede af gaden ligger Mandreds, som er en restaurant og vinbar med fokus på kvalitetsrige lokale og økologiske råvarer, serveret i en low-key atmosfære. Restauranten er en tilbagelænet pendant til søster (michelin-)restauranten Relæ på den anden side af gaden.

RELÆ

Den ene af Nørrebro’s to Michelin restauranter ligger nemlig også i Jægersborggade og er af den økologiske af slagsen. Relæ byder på en direkte jord til bord-oplevelse til en overskuelig pris.

blaaregn.jpg

LATE SNACK


JAGGER

Burgerkæden Jagger er så småt ved at overtage verdensherredømmet og København. I 2018 åbnede kæden endnu en restaurant nær Runddelen på Nørrebro, som serverer byens bedste burger, fries og milkshakes og sådan er det!

LA NETA

Endnu en ny favorit, som kom på listen i 2018, er Mikkeller’s bud på et mexikansk taquería, La Neta. Restauranten på Nørrebro med den lyserøde facade byder på lækre autentiske tacos og gode læskende øl, som smager af sommer.

HARRY’S PLACE

Det er svært at nævne Nørrebro uden også at nævne Harry’s Place, som har været en institution i mere end 50 år og bl.a. er kendt for sin ‘Børge med Krudt’ . Den lille grillbar, som ligger lige på grænsen til Nordvest, er så populær at selv USA’s tidligere præsident Clinton har været på besøg og smage på sagerne.

DURUM BAR

Blandt de mange shawarmabarer på Nørrebro er der én favorit, nemlig Durum Bar på Nørrebrogade 195, som kommer en lækker frisk marineret rødkål i de frisklavede durum fladbrød. Favoritten er nr. 2 ‘med pommes frites indeni’ og ekstra dressing.