[reklame] Weekend Getaway: Bruges, Belgium

 
bruges 20.jpg
 
 

Forrige weekend fik jeg sammen med VisitFlanders mulighed for at opleve en europæsik by, som jeg længe gerne har villet besøge. Byen har faktisk være på min bucket liste i flere år. Siden jeg så filmen In Bruges, har Brügge stået højt på ønskelisten og var rent faktisk second runner up sidste år til min kærestes fødselsdag, hvor vi endte med at besøge det smukke Castell Son ClaretMallorca. Til forskel fra de to lejemordere fra filmen, var min agenda dog en smule anderledes og jeg var da også så heldig at besøge Brügge en weekend, hvor byen ikke kunne have været smukkere badet i høj sol og temperaturer over 15 grader. Byen med de 80 broer levede op til forventningerne og lidt til. Så hvis du overvejer et besøg til den flamske hovedstad eller har brugt for inspiration til en weekend getaway, så læs med her …

 
 
 

HOW TO SPEND THE PERFECT DAY IN BRUGES

Jeg kan helt klart anbefale, at man dedikerer mere end en enkelt dag i Brügge. Byen har nemlig meget at byde på, masser af museer, gode restauranter, butikker, et berømt loppemarked og så meget historie at det ville være umuligt at nå det hele på en dag. Sørg for at book et hotel i det historiske centrum, som er en forholdsvis lille område (ca. 8 km i omkreds, som ses i midten af byen hvis man kigger på et kort), hvor det er muligt at gå til alt. Vi boede på det hyggelige Monsieur Ernest, som er perfekt placeret med udkig over en af de mange kanaler og en perfekt lille baghave ned til vandet, hvor man kan sidde og nyde sin morgenmad i solen.


09:00 RISE AND SHINE

Nyd en stille morgen og spis sen morgenmad på Monsieur Ernest. Hotellet har den hyggeligste lille baghave ned til en af de mange kanaler i Brügge, hvor man kan nyde sin morgenmad i solen. Hvis vejret ikke tillader det er hotellets restaurant også virkelig hyggelig. Husk en at fyld din medbragte togo kop med kaffe efter morgenmaden.

10:00 VINTAGE HUNT

Fyldt op på kaffe er det tid til at fordybe sig i Brügge’s populære loppemarked langs kanalen Dijver i det historiske centrum ikke langt fra hotellet. Loppemarket løber af stablen lørdag og søndag fra d. 15. marts til november fra 10-18. Hvis du besøger byen udenfor loppemarkedssæsonen kan du få stillet din loppelyst i en af de mange antikbutikker i Brügge eller i vintagebutikken Think Twice, hvor jeg gjorde et par gode fund. Vintagebutikken er desuden en kæde med butikker i både Bruxelles, Gent og Antwerp. Du kan downloade et kort med det bedste vintage spots i Brügge her.

12:00 ORGANIC LUNCH

Når sulten begynder at melde sig går turen videre til Le Pain Quotidien. Den populære restaurant er placeret på et lille torv i den historiske bydel og byder bl.a. på en smuk gårdhaven, hvor man kan nyde sin morgenmad eller frokost i solen eller spise middag under kulørtelamper når solen er gået ned. Det er uden tvivl den Le Pain Quotidien jeg endnu har besøgt.

13:00 FOLLOW THE CANAL

Efter frokost er det tid til at gå en tur gennem den gamle bydel. Området omkring Relais Bourgondisch Cruyce, som er hotellet hvor Ray og Ken bor på i filmen In Bruges (hvor jeg desuden bliver nødt til at booke et værelse næste gang jeg besøger Brügge), er rigtig hyggeligt og et godt udgangspunkt. Overfor hotellet, på den anden siden af kanalen, kan man fange en af kanalbådene og opleve den historiske bydel fra vandet med en guide eller bare lade sig føre med strømmen til fods gennem små gader med smukke gotiske facader. Der ligger desuden også et par populære bryggerier og ølbarer i området, som bl.a. Bourgogne des Flandres, der byder på hjemmebrygget belgisk øl på en lille solbeskinnet terrasse ned til kanalen.

15:00 ART & MUSEUMS

Besøg et af de mange museer i Brügge, som byder på imponerende kunstsamlinger bestående af moderne samlinger og klassiske værker fra bl.a. Picasso og Michelangelo’s verdensberømte Madonna and Child til Arkæologisk Museum, øl museum, Frietmuseum (pommes frites museum), diamant museum, chokolade museum, Folkemuseet og mange andre museer og samlinger alt efter interesse. Du kan finde en liste med museer og attraktioner i Brügge her.

16:00 LET’S GO TO PUB!

Efter museums besøg er det tid til at smage på det belgiske øl! Der er rift om de gode steder man kan sidde ude, men vi fandt et godt spot i solen på Grand place de Bruges, hvor der er mange borde og derfor gode chancer for en plads. Det kan dog helt sikkert også betale sig at finde et mere autentisk spot nær en af de smukke kanaler. Belgien er om nogle kendt for deres øl og flere af dem er faktisk på min favoritliste.

18:00 RELAX

Ovenpå en lang dag med masser af indtryk er der brug for et lille hvil og et bad inden middagen. Brug evt. noget af tiden inden middagen på at researche restauranter, hvis ikke allerede du har fundet en favorit restaurant og booket bord.

20:00 DINNER

Spis middag på Restaurant Bonte B eller Eethuis Karl. Førstnævnte byder på et eksperimenterende og moderne køkken præsenteret via flere små retter parret med gode kuraterede vine og sidstnævnte et mere traditionelt menukort i en smuk gammel herskabslejlighed.

23:00 GOOD NIGHT

Med mindre du føler dig fristet til at smage mere belgisk øl, så gå tilbage til hotellet efter middagen, gennem de gamle hyggelige stille brolagte gader, over små broer og nyd stilheden inden sengetid.


image block.png

IN BRUGES

Det var netop filmen In Bruges med Colin Farrell og Brendan Gleeson, der for mig satte Brügge på landkortet og jeg har haft lyst til at opleve den mystiske middelalder by lige siden. Det er nemlig svært ikke at blive forelsket i byen efter at have set filmen, selvom Collin Farrell’s karakter Ray ikke er helt imponeret da han ankommer til Brügge en grå og gloomy decemberdag, så får man alligevel en fornemmelse af hvor hyggelig byen er. Jeg kan anbefale at se In Bruges, hvis du ikke allerede har!

 
 
bruges guide 06.jpg
bruges guide 05.jpg

Den hyggeliste gårdhave på Le Pain Quotidien og ‘det daglige brød’

 
 
bruges guide 15.jpg
bruges guide 09.jpg
 
 
 

“Some places are so special, so breathtaking or so unique that you simply HAVE TO SEE THEM.”

 
 

HOW TO GET THERE

Brügge ligger i det vestlige Belgien tæt på kysten og den hollandske grænse, blot 3 timer fra London og 2,5 timer fra Pris med tog. Hvis man rejser fra Danmark giver det dog mest mening at flyve til Bruxelles og derefter tage toget de 1,5 timer det tager til Brügge. Man kan dog også tage toget, men skal beregne en rejsetid på lige omkring 13,5 timer. Det ville måske give mening at tage toget hvis man planlægger en længere ferie med tog, hvor man kunne tage et stop i Brügge over en weekend. Fra togstationen i Brügge er det let at gå ind til den historiske bymidte, som ikke tager mere end 15 min. at fremkomme til fods.

 
 

bruges guide 13.jpg
 
image block.png

5 FACTS ABOUT BRUGES

• Brügge betegnes den Flamske hovedstad. Flamsk er den sydlige dialekt af hollandsk. Det tales i Flandern, som er den nordlige del af Belgien med Bruxelles.

Navnet Brügge kommer formentlig af det hollandske ord fro bro: brugga.

Der er over 80 broer i Brügge, der gør det nemt at navigere i byen og komme fra den ene side af kanalerne til den anden. Hvorfor Brügge har fået tilnavnet ‘Nordens Venedig’.

• Brügge er Belgiens mest velbevarede middelalderby. Den unikke og smukke arkitektur tiltrækker mere end to millioner turister hvert år og har placeret byen på UNESCO’s World Heritage liste for sit velbevarede gotiske historiske centrum.

De Halve Maan (Halvmånen) er et bryggeri fra det 16. århundrede med verdens eneste underjordiske rørsystem med øl, der løber under Brügges brosten, som kan ses på visse spots rundt omkring i byen.