WE ARE MOVING!

 
reform stine goya.jpg
 
 

Om tre måneder overtager min kæreste og jeg hans far lejlighed på den anden side af gården. Min kæreste flytter dermed tilbage ind i sit barndomshjem og vi opgraderer vores fælles hjem med et ekstra værelse og lidt flere kvadratmeter. Vi har en helt masse idéer i forhold til den nye lejlighed - nogle mere omfattende end andre og nogle der måske blot bliver måske bare ved drømmen? Ikke desto mindre har jeg samlet inspiration og oprettet mapper på Instagram til alle rum igennem det seneste år og prøver nu at danne mig et overblik. Min kæreste står for budget og indhentning af tilbud fra håndværkere, imens jeg prøver at bevare det kreative overblik og researche på møbler, farver og indretning. I de kommende måneder op til flytningen kommer jeg til at dele tanker og inspiration til hvert rum med indretningsforslag, ønskelister, farveskemaer mm. under kategorien #APARTMENTGOALS.

A NEW BEGINING

Selvom vores nye lejlighed er i meget fin stand så har vi valgt at skifte køkkenet og renovere badeværelset inden vi flytter ind. Det betyder at der skal tages en helt masse beslutninger ift. til indretningen og mit ønske er at der bliver en rød tråd igennem hele lejlighedens indretning. Min kæreste og jeg er ikke altid helt enige i forhold til indretning, så løsningenerne i det forskellige rum bliver et form for kompromis. Han går op i funktion, hvorimod jeg går mere op i design. Selvom vi har boet sammen i omkring 7 år, så er vi stadig uenige om indretningen og det hjælper ikke at vi begge er stædige som æsler. Vi er heldigvis gode til at forhandle indbyrdes, så der vil nok blive indgået et par studehandler undervejs i processen.

Udover køkken og badeværelse skal vi indrette kontor/gæsteværelse, soveværelse, spisestue og stue. De eneste møbler vi kommer til at tage med til den nye lejlighed, udover lamper, bliver vores sofa, en kommode og et gammel arvestykke fra min kærestes familie. Vi flytter ind til samme smukke indbyggede skab i soveværelset som vi allerede har, da det er min kærestes far der har bygget det og han har samme skab i sit soveværelse.

Som man kan se på skitsen under har jeg forsøgt at optegne de forskelllige rum i den nye lejlighed. Det er en gammel klassisk Københavner-lejlighed med lyse trægulve, stuk og hvide paneler. For mig ville det give mening at slå væggen mellem køkken og kontor/gæsteværelse ned, så vi fik et stort køkken alrum med altan - måske endda også slå væggen ned til soveværelset, så rummet blev endnu større med plads til et stort spisebord i forlængelse med køkkenet, åbne den blændede dør fra soveværelset ind til stuen og flytte soveværelset ind i spisestuen. Den idé er min kæreste dog ikke helt med på.

plantegning.png
 
Image:    Reform

Image: Reform

KØKKEN

Vi har ikke sat os helt fast på noget konkret ift. køkkenet endnu, men forskellige idéer begynder så småt at visualisere sig. Stilen bliver helt klart minimalistisk med skarpe flugtende linjer og masser af opbevaring. Vi skal (endelig) have installeret en opvaskemaskine og så skal der også være plads til en vaskemaskine lissom vi har nu. Alle hvidevarer skal skærmes af med låger og så kommer vi til at prioritere en god løsning til affaldssortering. Jeg drømmer desuden om messing armatur, der skal være gennemgående i køkken og badeværelset.

Farvepaletten må gerne være varm og mere mørk end lys. Jeg drømmer om elementer fra gulv til loft og en mørk bordplade der flugter underskabene. Køkkenet kunne sagtens være i mørk træ, men malede elementer ville også fungere.

Screenshot 2019-05-03 at 12.53.31.png

BAD

Selvom vi får flere kvadratmeter når vi flytter, så flytter vi ind til det samme badeværelse som vi har i vores nuværende lejlighed. Det vil sige et klassisk “Nørrebro-toilet” med minimal plads samt bad og håndvask i ét.

Vores oprindelige tanke var at vores nye badeværelse skulle være lyserødt med lyserøde kvadratiske klinker. Den idé er vi imellemtiden gået væk fra og har besluttet os for rektangulære klinker, som får rummet til at syne større. Jeg vil gerne have at klikerne skal sidde vertikalt, men min kæreste syntes de skal sidde horisontalt. Farven bliver dog sandsynligvis grøn. Gerne mosgrøn, dvs. mørkere end på billedet ved siden af og armatur og bruser skal være i messing som i køkkenet.

Jeg vil desuden gerne finde et rundt spejl til badeværelset, som kan tåle at blive vådt. Opbevaringmæssigt får vi et indbygget skab med en lille ekstra hylde over toilettet. Om muligt skal vi se om vi kan finde et toilet der kan hænge på væggen i stedet for at stå, men det bliver muligvis en udfording ift. montering.

Screenshot 2019-05-03 at 12.58.20.png

STUER

Selvom jeg drømmer om en ny sofa på et tidspunkt, så er det er ikke første prioritet og indtil da kommer vi til at placere vores 4 meter lange grønne velour sofa midt i rummet i den største af de to stuer en suite. I rummet med sofaen skal vi også have en ny lænestol. Her er det dog ikke lykkes os at finde en stol vi begge kan lide. Min kæreste syntes Cigaren fra Wegner er fin og jeg drømmer om en Flag Halyard. Vi skal også finde en form for opbevaring af bøger i stuen, som både min kæreste og jeg har en del af. Jeg er ikke altid ubetinget fan af bogreoler, men vi har talt om indbyggede hylder bag sofaen. Måske en løsning med nogle paneler på en glidebane, som vil kunne trækkes fra i canvas på rammer, rattan eller andet semi transparent?

I spisestuen overtager vi min kærestes fars meget store plankebord, som vi skal forsøge at finde stole til. Bordet er af lyst træ og et umiddelbart bud på stole der kunne matche bordet er disse stole med rattan og armlæn. Jeg tror dog umiddelbart jeg syntes versionen uden armlæn er mere elegant. Eller denne stol med stofsæde?

Screenshot 2019-05-03 at 19.28.15.png
Image:    The Villa CPH

KONTOR

Det ekstra værelse vi kommer til at få i den nye lejlighed bliver en kombination af kontor og gæsteværelse med skrivebord, opbevaring og en daybed til overnattende gæster. Udover skrivebord og daybed skal vi havde fundet en god opbevaringsløsning, hvor vi kan gemme overtøj, sengetøj og alt min kærestes outdoor gear. Hvis ikke den nye køber vil overtage vores indbyggede skab i soveværelset tager vi det nok med til formålet, ellers ville den idéelle løsning være at få bygget en gulv-til-loft skab med et indbygget skrivebord for at spare plads? Altså noget a la denne løsning ville været ret godt.

Screenshot 2019-05-03 at 16.15.09.png
Image:    Ellos

Image: Ellos

SOVEVÆRELSE

I soveværelset drømmer jeg om et blødt lyst væg-til-væg gulvtæppe og lange flagerende gardiner fra &Drape i soveværelset. Måske en mørk grå eller blålig nuance på væggen der matcher vores sengegavl, som også kunne gå igen på det indbyggede skab. Selvom jeg måske i virkeligheden hellere vil have en ramme til sengen eller en form for skærm/gavl i rattan eller stof. Derudover skal vi langt om længe havde fundet en ny god seng med eller uden ramme, så vi kan sove godt i vores nye soveværelse.

Screenshot 2019-05-03 at 17.01.27.png