The Hit List: May

 

Selvom foråret (eller sommeren?) lod vente på sig lidt endnu i den forgangne måned, så blev det alligevel til nogle hyggelige stunder inde og ude. Med udgangen af maj har jeg samlet endnu en hitliste fra måneden der er gået. En opsummering af nogle af de bedste ting, jeg har læst, lyttet til, set, smagt eller der bare generelt er værd at nævne fra den forgangne måned. Maj bød bl.a. et par gode bøger, et grønt land, EP-valg og en sæsonafslutning der delte vandende samt et par andre gode ting, som jeg deler her.

LÆS OGSÅ: THE HIT LIST: APRIL

 
jagger 04.jpg

What I'm Listening to, Reading, Watching and More - the MAY EDITION.

WHAT I’M LISTENING TO

Det har været lidt sløvt med podcasts i maj, da en del af de podcasts jeg lytter til er begyndt kun at udkomme hver anden uge eller én gang om måneden. Jeg har dog med stor fornøjelse lyttet til Klovn podcast hvor Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin gennemgår serien afsnit for afsnit. I den helt anden boldgade har jeg efter en mindre pause lyttet til Serial Killers, hvis afsnit i maj dog har været så makabre, at jeg bliver nødt til at begrænse dem til mindre doser. Gennnemgangen af seriemorderne John Norman Collins aka The Ypsilanti Ripper og Dean Arnold Corll aka Candy Man er alt andet end casual lytning.

BOOKS I’M READING

I maj har jeg læst The Mars Room af Rachel Kushner og er gået igang med at læse My Year Of Rest and Relaxation af en af mine yndlingsforfattere, Ottessa Moshfegh.

The Mars Room var mit første møde med forfatteren Rachel Kushner, men med sikkerhed ikke det sidste. Bogen er uden tvivl en af de beste bøger jeg har læst i år og en af de slags bøger hvor man savner histories personer, når man ligger den fra sig. Det er en ‘page-turner‘ om en kvindes skæbne i et californisk fængsel og den perfekte bog til sommerferien. My Year Of Rest and Relaxation har længe været på min læseliste og jeg glæder mig til at komme rigtig ind i historien. Få sider inde får man allerede en fornemmelse for Moshfegh’s mørke karrakterunivers og forfatterens absurd gode evne til at leve sig ind i menneskes mørke sind. Det går udover min forstand hvordan man kan opbygge karakterer på den måde som Moshfegh’ mestrer til perfektion.

jacket MINIMUM shirt MESSAGE pants WEEKDAY sneakers EYTYS chunky hoops ROCHELLE sunglasses MAX MARA

jagger 02 2.jpg
jagger 05.jpg

WHAT I’VE WATCHED

Game of Thrones gik ikke ubemærket hen. Den endegyldige sidste sæson af HBO hit-serien løb over streamingtjenesten i maj og man må sige at den formåede om nogle andre sæsoner, at dele vandene. Sæson 8 var på godt og ondt den perfekte sultning. Syntes jeg. Det bliver spændende og læse George R.R. Martin egen afslutning af historien.

Netflix har jeg set The Americans, som er en spionserie sat i 70’ernnes USA med Kerri Russel og Matthew Rhys i hovederollerne. Serien er et koldkrigsdrama, der foregår i Reagan’s præsidentperiode, hvor man følger hverdagen for et sovjetisk agentægtepar og deres ‘diskrete’ liv i Washington, D.C.. Serien kan virkelig anbefales og der ligger hele 6 sæsoner at binge.

Udover at have genset dokumentaren Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes i forbindelse med den nye film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile som selvsamme psykopatiske seriemoder på Netflix, så har jeg set HBO’s nye dokumentar The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley om ‘tech millionæren’ Elisabeth Homes. Jeg kendte allerede sagen ret godt efter at have hørt podcasten The Dropout ABC Radio tidligere på året. Dokumentaren giver et ‘billede’ af miss Holmes, som på alle måder formåede at snyde hele medicinal og tech industrien i USA og helt klart en anbefaling værd.

OTHER THINGS TO MENTION

I maj oprettede jeg kategorien #APARTMENTGOALS i forbindelse med vores snarlige flytning. Her kan man allerede nu følge med i forberedelserne til den nye lejlighed. I de kommende måneder op til flytningen (og efter) kommer jeg til at dele tanker og inspiration til hvert rum med indretningsforslag, ønskelister, farveskemaer mm.

Jeg fik set og oplevet smukke Nordirland, som bl.a. bød på et par ture bag kulisserne på føromtalte serie Game of Thrones, hvis første sæsoner i høj grad er filmet på forskellige locations i landet. Og så fik jeg lov at bo på den det smukkeste og mest idylliske landsted, som jeg varmt kan anbefale til en weekend getaway hvis man planlægger at besøge Nordirland.

Min kæreste og jeg var et smut i Sverige, hvor vi bl.a. sejlede ud til vores lille ‘hemmelige ø’ og spiste frokost. Tog hjem for at stemme til EP-valget i regnen, spiste valg-burgere fra yndlings Jagger og så startede jeg på en ny kolagen-kur fra Oslo Skin Lab, som jeg glæder mig til at se resultatet af!