The Hit List: July

 

Med udgangen af juli og en sommerferie til Mallorca og Sverige bag os, har jeg samlet endnu en hitliste fra måneden der er gået. En opsummering af nogle af det bedste jeg har læst, lyttet til, set, smagt eller der bare generelt er værd at nævne fra den forgangne måned. Juli bød bl.a. på hvad der føltes som den længste sommerferie, en ny lejlighed, gode dokumentarer, en ny funden kærlighed til skak og lidt til.

LÆS OGSÅ: THE HIT LIST: JUNE

 
 
adax 01.jpg

What I'm Listening to, Reading, Watching and More - the JULY EDITION.

WHAT I’M LISTENING TO

Min podcast liste har om muligt været endnu kortere i juli end i juni eftersom ugentlige favoritter, som så mange andre (mig selv inklusiv), har holdt en velfortjent sommerferie. Jeg har derfor ikke lyttet til mange podcasts i juli, men glæder mig til at komme igang igen i august.

BOOKS I’M READING

I juli har jeg læst, den forholdvis korte, fortsættelse af Douglas Adams The Hitchhiker's Guide to the Galaxy: The Restaurant at the End of the Universe. Jeg er dermed bagud med min læseliste, men påtænker at indhente det forsømte til efteråret.

The Restaurant at the End of the Universe forstsætter i samme skøre spor og elsker man The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, så kan man helt sikkert også lide fortsættelsen. Jeg hyggede mig ihvertfald med endnu engang at møde personerne i bogen og følge med i deres utrolige eventyr runt i galakserne.

Efter at have besøgt DeiáMallorca, lykkedes det mig at finde et engelsk eksemplar af bogen A Winter In Majorca, som min kæreste og jeg blev anbefalet at læse af en lokal ven. Bogen er foregår i 1838 og er skrevet under pseudonym af Amantine-Lucile-Aurore Dupin, som var Chopin’s elskerinde. Pareret flygtede til øen da Chopin fik tuberkulose og blev anbefalet at rejse til et varmere klima. Det blev dog ikke det lykkelige refuge parret havde drømt om og jeg glæder mig til at opleve Mallorca fra en lidt mindre idyllisk synsvinkel.

blazer ZARA sweatshirt WEEKDAY bag ADAX shorts DESIGNERS, REMIX sneakers ADIDAS ORIGINALS socks WEEKDAY sunglasses MAX MARA

adax taske 01.jpg
adax taske 02.jpg

WHAT I’VE WATCHED

Måneden har i den grad været præget af en masse tid væk fra skærmen, men det blev alligevel til en sæsonstart på Stranger Things, som dog også lynhurtigt blev lagt lidt på hylden til fordel for The Sinner. Med Jessica Biel og Bill Pullman i hovedrollerne er The Sinner uden tvivl er en af de bedste serier jeg har set i år. Hold nu op den er vild! Jeg glæder mig helt vildt til at se de to næste sæsoner, som kommer til at fuldende antologien.

I forlængelse af min nyfundne kærlighed til skak (læs mere længere nede) har min kæreste og jeg set Netflix-dokumentaren AlphaGo, som er en rørende skildring af verdens mest komplekse brætspil Go, menneskelig intelligens og AI. Ikke umiddelbart en dokumentar jeg selv ville have valgt at se, hvis ikke jeg netop var blevet bidt af skak, men ikke desto mindre en kæmpe anbefaling værd!

I slutningen af juli så jeg dokumentaren The Great Hack om hvordan den politiske konsulent og datavirksomhed Cambridge Analytica brugte indsamlet Facebook data og “targeted messaging” i Trumps valgkampagne samt Brexit til at påvirke udfaldet af valgresultatet. Det er en uhyggelig aktuel problemstilling om personlig data og Facebook’s ansvar, som har medført at millioner af mennesker er blevet manipuleret i deres nyhedsfeed, der er blevet konstrueret for at få dem til at stemme pro Trump, pro Brexit eller i nogle tilfælde, slet ikke at stemme. Som eksempel brugte man over 5 millioner annoncer konstrueret på bagrund af indsamlet persondata på Facebook under Trump’s valgkampagne med et budget på op mod 1 million USD pr. dag sammenlignet med Clinton’s lidt over 60.000 annoncer i hele perioden. The Great Hack kan stærkt anbefales og burde ses af alle.

OTHER THINGS TO MENTION

Selvom min kæreste og jeg altid er enige om at vores seneste ferie, er den bedste ferie vi nogensinde har holdt, så var vores uge i DeiaMallorca efterfulgt at en uge i Sverige noget nær den perfekte kombination af Sydeuropa og Skandinavien fordelt udover to helt fantastiske og lange uger.

Mallorca er uden tvivl en af mine absolut favorit destinationer og imens jeg arbejder på en lille guide, kan man måske få en fornemmelse af stemningen gennem mine analoge billeder her. I Sverige lærte jeg at spille skak, hvilket blev en lille post-middags tradition i løbet af ugen i det svenske. Min kæreste og jeg skal helt sikkert have anskaffet os et spil skak herhjemme også. Men hvor finder man nogle flotte? Gerne gammelt og brugt.