The Hit List: August

 

Efter en uges stilhed er jeg tilbage ovenpå en flytning, som optog størstedelen af min tid i august. Den sidste uge i særdeleshed, hvorfor søndagens #Moodboard føljeton også udeblev. Med udgangen af august har jeg samlet endnu en hitliste fra måneden der er gået. En opsummering af nogle af det bedste jeg har læst, lyttet til, set, smagt eller der bare generelt er værd at nævne fra den forgangne måned. August bød bl.a. på en helt masse hårdt arbejde for at få den nye lejlighed klar til indflytning med maling, lange aftner, flyttekasser og takeaway.

LÆS OGSÅ: THE HIT LIST: JULY

 
 
blanche calajade 09.jpg

What I'm Listening to, Reading, Watching and More - the AUGUST EDITION.

WHAT I’M LISTENING TO

Min kæreste og jeg har som sådan ikke haft en aften væk fra projekt lejlighed de sidste 3 uger, med undtagelse af en enkelt afstikker til svigermor og hendes mand i Tyskland forrige weekend. Derfor har vi endnu ikke haft mulighed for at se den nye Tarantino film Once Upon a Time in Hollywood, som ellers har været længe ventet. Jeg tænkte derfor at det ikke kunne skade at dykke lidt dybere ned i filmens omdrejningspunkt, nemlig drabet på Sharon Tate, med podcasten You Must Remember Manson imens jeg malede vægge i gæsteværelset/kontoret. Podcasten går i dybden med Charles Mansons opvækst, de involverede hovedpersoner i “familien”, diverse venner af “familien”, de forfærdelige mord på Sharon Tate og LaBiancas samt giver et interessant øjebliksbillede af en æra i Hollywood, som sent vil blive glemt …

BOOKS I’M READING

August har som beskrevet været præget af sene aftner med maling af den nye lejlighed og nedpakning af den gamle. Jeg har derfor næsten ikke læst. Inden weekenden i Tyskland gik jeg dog igang med den velanmeldte videnskabelige bog:

Factfulness er skrevet af den anerkendte svenske læge og statistiker Hans Rosling, hans søn Ola Rosling og svigerdatteren Anna Rosling Rönnlund, som I fællesskab præsenterer de 10 mest afgørende grunde til at vi misforstår verden omkring os og aflæser konkret fakta forkert. Svaret gemmer sig i vores menneskelige instinkter, der stopper os i at se den faktiske verden og allerede få sider inde er bogen en sand øjenåbner om hvordan verdenssituationen egentlig står til - hvilket i det store hele faktisk ikke er så slemt, som de fleste tror.

Bogen handler om at skabe sig et faktabaseret udsyn, hvilket er en nødvendig evne at besidde i disse tider fyldt med 'fake news' og patosladede politiske argumenter og synspunkter, som bl.a. vises i vor tids mediebillede. Factfulness er en yderst aktuel bog, som jeg mener bør læses af alle!

blanche calajade 10.jpg
blanche calajade 04.jpg

REKLAME // blazer VINTAGE t-shirt & OTHE STORIES jeans BLANCHE flipflops HAVAIANAS bag CALAJADE sunglasses MARIE JEDIG X APERÇU

WHAT I’VE WATCHED

Deslige er det heller ikke blevet til megen tv-tid. Det tog mig dog ikke mange aftener at komme igennem den nye sæson af MindhunterNetflix. Sæsonen sluttede alt for brat, men heldigvis ser det ud til at der er en ny i udsigt. Fordi min kæreste og jeg ikke kunne tage i biografen og se den nye Quentin Tarantino film, har vi genset et par gamle favoritter derhjemme. Selvom jeg vil påstå at jeg er mest til de tidligste film fra Jackie Brown, Pulp Fiction til Kill Bill 1 og 2, så kan jeg ikke benægte at Django Unchained fra 2012 er en rigtig god film, som rent faktisk var et virkelig godt gensyn i august.

OTHER THINGS TO MENTION

Flytningen har været altoverskyggende de sidste tre uger af august og det føltes uendeligt godt, endelig at være i hus. Eller så godt som. Nu mangler vi blot køkken, bad, et par opbevarings løsninger og nogle småting. Men vi er flyttet ind og det er det vigtigste. De næste uger arbejder vi videre, men med knap så hårde deadlines og satser på at det hele er færdigt til november, så vi kan gå 2020 i møde med vores nye drømmebolig.