The Hit Lit: April

 

Foråret er på vej til at blive sommer og med udgangen af april har jeg samlet endnu en hitliste fra måneden der er gået. En opsummering af nogle af de bedste ting, jeg har læst, lyttet til, set, smagt eller bare generelt er værd at nævne fra den forgangne måned. April bød bl.a. affaldssortering, et gensyn med min favorit-by, en længe (!) ventet sæson præmiere samt et par andre gode ting, som jeg deler her.

LÆS OGSÅ: THE HIT LIST: MARCH

 
eytys sneakers 02.jpg

What I'm Listening to, Reading, Watching, and More - the APRIL EDITION.

WHAT I’M LISTENING TO

Op til gensynet med Los Angeles har jeg lyttet til To Live and Die in LA, som er en unik seriepodcast der for første gang nogensinde følger en ‘missing person’ sag i LA real time. I podcatst’en følger man Rolling Stones journalist Neil Strauss søgen på spor efter den 25 årige Adea Shabani, en aspirerende Hollywood skulespiller, som forsvandet sporløst i februar 2018. Og som sagen udvikler sig og nye oplysninger kommer frem dukker sandheden langsomt frem…

BOOKS I’M READING

I april læser jeg The Mars Room, som er Rachel Kushner’s seneste roman. Forfatteren og bogen har vundet stor anerkendelse og er spået til at blive en af vor tids samfundsklassikere om amerikansk kultur i det 21 århundrede.

I bogen følger man den småkriminelle stripper Romy, der er dømt for drabet på sin stalker som hun afsoner en (dobbelt)livstidsdom for i Stanville Women's Correctional Facility i Californien. Som venskaber dannes over spiritus brygget på gamle sokker og historier fortalt gennem fængslets kloakrør, kommer der en dag nyheder udefra som tvinger Romy til at træffe en beslutning omkring hendes skæbne. Selvom jeg er bagud med min læseplan i april, så skyldes det bestemt ikke The Mars Room, som er en af dens slags bøger der er svære at ligge fra sig. Den har holdt mig og mit jetlag selskab i de sene natte timer siden jeg kom hjem fra LA.

blazer & OTHER STORIES t-shirt NIKE shorts DESIGNERS, REMIX bumbag PRADA sneakers EYTYS necklace ROCHELLE choker MARIA BLACK

eytys sneakers 01.jpg
eytys sneakers 12.jpg

WHAT I’VE WATCHED

I starten af april så jeg 4. og sidste afsnit af The Case Against Adnan Said som jeg også fremhævede sidste måned. Af alle de true crime dokumentarer jeg har set, hvilket efterhånden er en del, er dette den eneste sag hvor der for mig ikke hersker den mindste tvivl om, at Hae Min Lee’s morder stadig er på fri fod og Adnan er udskyldigt dømt. Det er hjerteknusende at se hvordan konsekvenserne har påvirket Adnan’s famile og beundringsværdigt at han i interviewene i dokumentaren formår at forblive optimistisk og tro på at sandheden vil komme frem. The Case Against Adnan Said er endnu et klokkeklart eksempel på hvor dårligt det amerikanske restssystem fungerer og jeg vil opfordre alle til at se dokumentaren.

Game of Thrones har været svær at overse i april! Det er staten på slutningen, og sikken en start! Det er uden tvivl den serie der overskygger alt andet i øjeblikket og en stor grund til at jeg glæder mig ekstra meget til mandag hver uge.

Endnu en HBO serie jeg har set i april er The Act, som bygger på dokumentaren Mommy Dead and Dearest - en førstehåndsskildring af historien om Clauddine ‘Dee Dee’ Blanchard, datteren Gypsy Rose og en af psykologiens mest kontroversielle tilstande: Münchausens syndrom by proxy. Jeg så dokumentaren sidste år med blandede følelser og det er samme blandende følelser jeg får når jeg ser The Act. Selvom det lyder kynisk så har jeg svært ved at finde sympati for offeret og Joey King, som spiller Gypsy Rose, spiller rollen så godt at det bestemt ikke bliver mindre svært i den fiktionaliserede serie. Der er igen tvivl om at Gypsy Rose er offer - et resultat af sin opvækst. Et barn i en ung kvindes krop med en påtaget lillepigestemme og et hjernevasket sind, som lever et skjult dobbeltliv hvor et forsøg på at bryde ud af morens altdominerende og sygelige tag går grueligt galt. Men hvem kan bebrejde hende hendes handliger?

OTHER THINGS TO MENTION

Tidligere på måneden anbefalede en kollega Youtube-fænomenet Yoga With Adriene og jeg er fan! De forskellige sessioner fungere rigtig godt og jeg er især vild med 20 minutters Deep Core, som kommer omkring alle muskelgrupperne samt 14 minutters Office Break, som jeg bruger hvis jeg har brug for at lille break væk fra skærmen eller en god måde at starte dagen på.

I forbindelse med mit indlæg om 25 Ways to Go Green in 2019 er jeg i højere grad begyndt at sortere affald. Hvilket jeg indrømmet ikke har været lige god til tidligere. Jeg tror jeg har været af den overbevisning at så længe bioaffald, restaffald, glas og metal blev adskildt, så var det nok fint. Men nu er der altså kommet nye regler i husholdningen. Al plastik, pap, glas, metal mm. sorteres adskildt. Hvis du er i tvivl om hvordan man skal sortere sit affald, så har DR lavet en rigtig god affaldssorteringstest.

En ny regel jeg tog med mig til vores Airbnb i LA, hvor man dog har et lidt mere simplificeret affaldssorteringssystem. Og speaking of LA, så havde min kæreste og jeg den mest fantastiske påske i vores lille Silver Lake guesthouse. Jeg har netop fået fremkaldt min 35mm film som jeg deler senere samt en guide til favoritstederne i Silver Lake og WeHo.