THAILAND: WEST PHUKET

wearemad phuket thailand 01.jpg

I forbindelse med mit besøg på Banyan Tree i Phuket fik jeg også mulighed for, at udforske området udenfor resortet. Den nordvestlige kysttrækning af øen Phuket er smuk, rolig og ikke nær så turistet så ørige dele af øen, Patong i særdeleshed, hvor det ikke er muligt at finde et ledigt frimærke på stranden. I den nordvestlige del af øen er strandende øde, smukke og vidstrukne og meget mere uspolerede end området omkring mange områder i Thailand plaget af masseturisme.

LÆS OGSÅ: THAILAND: BANYAN TREE, PHUKET

wearemad phuket.jpg

GOOD TO KNOW

Det tropiske klima i Thailand betyder at sæsonerne, og turistsæsonerne i særdeleshed, påvirkes af monsunen. Højsæsonen for regn er april-oktober, hvilket betyder at man også kan risikere lidt regn i november. Ud af 8 dage vi befandt os på Phuket tilbage i slut november, oplevede vi 3 hele dage med regn – hvilket selvfølgelig er lidt ærgerligt, hvis man har sat næsen op efter sol fra morgen til aften. Men selvom om det regner er der dog stadig dejlig varmt og regnen har bestemt også sin charme. Hvis man vil være på den sikre side bør man dog nok vælge at rejse slut december til marts.

Bang Tao er en bugt og kyststrækning, som strækker sig 6 km langs Laguna området i det nordvestlige Phuket. Stranden er beskyttet, dvs. at der ikke må være liggestole på stranden og Bang Tao er desuden udnævnt til en af Phuket’s smukkeste strande med sit koralsand og smukke lyserøde solnedgange. Området er roligt og hotellerne fokuserer på luksus og afslapning, hvilket smitter af på stemningen på stranden.

BOAT AVENUE & NIGHT MARKED

Udenfor Laguna, ca. 10 minutters gang, ligger Boat Avenue, som er et lille torv med butikker, restauranter og et stort lækkert supermarked. Vi spiste bl.a. på Iniala Kitchen & Bar, som er yderst anbefalesværdigt. Emily har skrevet en fin anmeldelse her. Ikke langt fra Laguna kan man besøge det populære Bang-Tao Night Marked, hvor vi spiste lækre bananpandekager med nutella og gik på opdagelse blandt lokale specialiteter og plastik-fantastik.

Det var mit første møde med Thailand, men bestemt ikke det sidste. Næste gang vil jeg gerne opleve nogle af alle de mindre øer, hvor det stadig skulle være muligt at finde helt uspolerede strande og mini-samfund, som er min ultimative thailandske drøm. Rejsetips til uspolerede Thailandske-øer modtages gerne.

phuket bangtao sand.jpg