[reklame] Sustainable Styles from Gomaye Pure SS19

 
gomaye 11.jpg
 
 

I samarbejde med GOMAYE har jeg stylet mit favorit sommer look fra den nye PURE linje fra SS19 kollektionen, som har fokus på bæredygtighed. Mine 3 favorit styles fra kollektionen er farvet med natural dying, som du kan læse mere om her. Danske GOMAYE arbejder desuden mod en mere bæredygtig produktion generelt med anvendelse af materialer som genbrugspolyester og miljøvenlig uld, hvor der kun er brugt en minimal mængde vand i produktionen, i kollektionen

GOMAYE PURE

Den nye SS 19 kollektionen fra GOMAYE byder på en mindre PURE kollektion bestående af kvaliteter, der er blevet farvet med natural dyeing. Et nyt, bæredygtigt koncept, hvor tekstiler farves med naturlig farve udvundet fra blandt andet planter, frugter og insekter. Processen er langt mere miljøvenlig, idet den minimerer forbruget af kemikalier og vand. I indfarvningen bruges bl.a. granatæble, kraprod, naturlig indigo og galler (plantevæv), som giver tøjet fine pastelnuancer såsom mørk beige, sand og rosa. Alle de anvendte natural dye-farver er både GOTS og OCS-certificereret. Derudover anvendes resterne fra farvningsprocessen med organiske materialer til at fodre fiskene i en af leverandørenes dam, hvilket ikke kan siges andet end at være full circle.

 
 

“Even though it's baby steps I'm really proud of the efforts we've taken to be more sustainable when MAKING GOMAYE.”

Randi, Design Manager.  

gomaye 06.jpg
 
gomaye 09.jpg

vest/dress GOMAYE PURE pants GOMAYE PURE shirt GOMAYE PURE

 

SUSTAINALE STYLES

GOMAYE blev grundlagt i 2017 med det formål at skabe effortlessly og easy-to-wear styles med en perfekt pasform. Brandet har inkluderet få bæredygtige materialer som genbrugspolyester og miljøvenlig uld, hvor der kun er brugt en minimal mængde vand i produktionen, i kollektionen.
IT’S A NATURAL MADDER

Madder rod også kaldet kraprod bruges til bl.a. medicin og plantebaseret farve til tekstiler. Den lyserøde farve er blevet udvundet fra krapplante rødder i tusinder af år er en af de mest udbredte plantebaserede farver. Nuancerne varier fra lyserød til orange og andre brændte farver.

gomaye 02.jpg
 
gomaye 05.jpg