[reklame] Skærgården: From City to Nature With Fjällräven

 
fjallraven 01 copy.jpg
 
 

“Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning”. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt den sætning, men med det rigtige gear og den rigtige tankegang er der altså ikke langt fra by til natur alle årstider. Med en mission om af inspirere flere mennesker til at komme ud i naturen og for at bevare og beskytte den for fremtidige generationer, var jeg i starten af juni inviteret til øen Utö i den svenske Skærgård af Fjällräven, Primus, Visit Stockholm og Visit Sweden, som ville vise at det hverken behøver at være besværligt eller kompliceret at befinde sig i og nyde naturen i al sin skønhed. Dertil fik jeg også mulighed for at teste nogle af de nye styles fra Fjällräven’s SS20 kollektion, som netop er skabt til at fungerer i byen såvel som naturen.

Da jeg var yngre sad jeg altid klistret til tv’et når SVT viste Skærgårdsdoktoren og selvom jeg besøger Sverige jævnligt, så har jeg stadig ikke set så meget af den unikke natur omkring den Stockholmske Skærgård. Når min kæreste og jeg sejler i kano og overnatter i telt er det i Skåne, hvor min kærestes fars ødegård ligger, så det var derfor en fornøjelse at se mere af det smukke land længere mod nord.

 
fjallraven 04.jpg
 

SUSTAINABILITY

Både Fjällräven og Primus er stærke brands på CSR og bæredygtighed og det var en fornøjelse at blive indviet i begge brands imponerende historie, ideologi og kærlighed til naturen. Det er ingen tvivl om at det er utroligt passionerede mennesker der står bag, hvilket kom til udtryk i historiefortællingen og respekten for den jord vi befinder os på. Meget af det gear Fjällräven og Primus producer er af genbrugsmaterialer eller med naturen i fokus for at efterlade det mindst mulige aftryk på miljøet. Læs mere om bæredygtighed hos Fjällräven her og Primus her.

“Alt, hvad vi foretager os, påvirker miljøet omkring os, og de mennesker og dyr, der bor i det.”

Fjällräven


 
 
fjallraven 07.jpg
fjallraven 02 01.jpg
 
fjallraven 11.jpg
 
image block.png

THE EDIBLE COUNTRY

The Edible Country er “fine do-it-yourself dining” i naturen. På smukke naturskønne områder rundt omkring i Sverige er der opsat træborde som man kan booke til en middag midt i naturen. Man kan enten selv stå for madlavningen eller booke en af de tilknyttede Michelin-kokke, som guider en igennem hvordan man på bedst muligt vis samler friske urter, bær, svampe mm. i naturen og tilbereder menuen over gasblus eller bål. The Edible Country er et samarbejde mellem Visit Sweden, Fjällräven og Primus, som skal vise at naturen er tilgængelig og opfordre folk til at komme mere ud af byen samt spise sæsonens råvarer og grønt som et alternativ til usund mad.

 
 
fjallraven 03.jpg
 
 
fjallraven 16.jpg
fjallraven 17.jpg
 
 
fjallraven 19.jpg
 
 
fjallraven 22.jpg
 
fjallraven 24.jpg
 
fjallraven 10.jpg
fjallraven 25.jpg

HOW TO GET THERE

Den Stockholmske Skærgård betegner en øgruppe af flere skær, holme, øer og omgivende vandområde med tilknytning til kysten. Øhav og skærgård er karakteristisk for det meste af kysten i Sverige og dele af kysten i NorgeFinland og Skotland. Hvis man vil opleve Skærgården ved Göteborg kan man f.eks. sejle med færgen fra Frederikshavn og hvis man vil se mere af den Stockholmske Skærgård kan enten flyve til Stockholm eller tage toget, som tager omkring 6 timer fra København. Fra Stockholm er der ikke langt til et af de små færger, som sejler til de mange små øer i Skærgården. Vi sejlede med Utö Express fra Årsta Brygga, lidt uden for Stockholm, mod Utö. Det er også muligt at booke en Taxibåd (Taxibåt), som kan bestilles via samme hjemmeside.

 
 
image block.png

3 Facts About the Archipelago

• Skærgården ved Stockholm er den største skærgård i Sverige og udgør omkring 30.000 større og mindre øer.

• Allemansrätt er en lov i Sverige, som giver alle ret til at gå i land eller overnatte alle steder i naturen og Skærgården. En lov der kun kan være en realitet med respekt med en fælles forståelse og respekt for naturen.

• Skærgården er den mest populære sommerferie destination i Sverige blandt svenskerne.