NEW YORK: 27 COOL SPOTS TO VISIT IN THE CITY

katrine krogh new york guide.jpg

Efter vores rejse til New York tilbage i marts, har jeg nu endelig fået kigget alle billeder igennem fra de 12 dage i den legendariske by. En stor New York guide bliver det ikke til, men derimod en billededagbog og en håndfuld anbefalinger af mine favoritter (mest mad) i nogle af de områder af byen, som vi befandt os mest i.

Én ting er nemlig sikker og det er, at i en by som New York, hvor mulighederne er uendelige og der er så sindssygt mange gode restauranter, så er det umuligt at nå dem alle. Når min kæreste og jeg rejser sammen spiser vi godt og går meget. 106 km til blev det til på 12 dage for, at være helt præcis – hvor vi desuden også oplevede 4 årstider lige fra vinter, snevejr til forår og morgenmad i solen udenfor på min fødselsdag. Efter at have lagt hårdt ud med lange gåture den først halvdel af ugen, skruede vi lidt ned for tempoet de sidste dage, slappede af og tog det med ro. Vores mål er altid at finde lokale spots, restauranter og områder hvor man finder de mest “autentiske” oplevelser. Hvorfor vi bl.a. tog metroen helt ud til Queens en dag for, at være centerotter i det gigantiske Queens Mall, spiste fedtede burgers på den ikoniske Cup & Saucer diner i Chinatown, tog i en uafhængig biograf i Williamsburg og meget meget mere.

LÆS OGSÅ: BALI: TOP 5 BEACHES ON THE SOUTH COAST

Vi havde lejet en Airbnb i Greenpoint, som fungerede rigtig godt. Vi boede i den øvereste lejlighed i en klassisk Brownstone med udsigt over East River. Jeg kan varmt anbefale Greenpoint Historic District, som er fyldt med små caféer, restauranter, barer og butikker. Hvis man lissom os gerne vil bo blandt lokale i en af de smukke Brownstones ned til East River, kan jeg anbefale at man søger på Milton St., hvor vi boede, eller Noble St. på Airbnb. Inden vi fandt den perfekte Airbnb, overvejede vi bl.a. The Standard da jeg boede på hotellet i LA og havde en rigtig god oplevelse. Længere nede har jeg listet nogle af de andre hoteller vi overvejede inden afrejse, samt et kort over mange af de restauranter, barer, butikker og steder vi besøgte.

wearemad-littleneck-outpost-greenpoint-breakfast.jpg

Lun ham & egg sandwich, quinoa bowl og god kaffe hos Littleneck Outpost i Greenpoint, som lå lige rundt om hjørnet fra vores Airbnb.


GREENPOINT HISTORIC DISTRICT

Greenpoint er en gammel polsk bydel i Brooklyn. Vi boede på Milton St. i det gamle historiske kvarter, som ligger ned til East River med udsigt over Manhattan. Jeg ved ikke om vi havde “opdaget” Greenpoint hvis vi ikke havde boet der, men bydelen overraskede meget positivt og er netop nu i rivende udvikling, da den ligger tæt Manhattan, men samtidig har plads og luft. Hvis man tager linie G med Metroen og står af på Greenpoint Avenue kan man gå lige ned til East River, hvor man finder en hel del små butikker, caféer, barer mm. på vejen.

#1 Paulie Gee’s
Pizza bagt i italiensk stenoven med gamle fabrikslokaler som backdrop, hvor man med stor sandsynlighed kommer til at møde den legendariske Paulie Gee’s selv, når han går rundt om småsnakker med gæsterne. Paulie Gee’s verdenskendte pizzaer er et must, hvis man befinder sig i Greenpoint. Selvom stedet ikke ser ud af meget udefra, så fik jeg en af de bedste pizzaer jeg nogensinde har smagt. Bag den anonyme facade gemmer der sig en lang garage/gammel fabrik med en stor italiensk stenoven i bunden af lokalet. Stedet er altid fyldt op og det er derfor en god idé at booke bord inden. Jeg bestilte en “Ricotta Be Kiddin´ Me” med frisk mozzarella, canadisk bacon, sød italiensk fennikel pølse, frisk basilikum og friske “post-oven” ricotta rosetter. 

#2 Littleneck Outpost
God og hyggelig morgenmad perfekt placeret i hjertet af det historiske Greenpoint, hvor der er mulighed for at shoppe lidt i Franklin St.’s lokale butikker efterfølgende.

#3 Le Gamin
Paris møder Greenpoint i denne gamle  ranske café, hvor der bl.a. er Croque Madame med gratineret brioche bolle på menukortet.

#4 Pencil Factory
Vores “lokale bar” på hjørnet af 142 Franklin St. med happy hour, venlig betjening, god stemning og velovervejede livebands.

wearemad-five-leaves-nyc.jpg

Five Leaves på 18 Bedford Ave. i Greenpoint, hvor vi spiste morgenmad i solen på min fødselsdag. Jeg bestilte avocado toast og kaffe med planen om, at slutte af med en af deres puffy ricotta pancakes, som eftersigende skulle være legendariske, men jeg kunne ikke klemme en bid mere ned efter min toast. 


GRENNPOINT & BROOKLYN

#5 Brooklyn Flea
Hyggeligt lokalt loppemarked, hvor der er mulighed for at gøre gode fund. I vintersæsonen afholdes loppemarkedet i en gammel bank, hvor den store bankboks i kælderen er omdannet til madområde med boder fra hele verden. Vær opmærksom på, at lokationen ændrer sig ift. årstiden

#6 Five Leaves
Absolut morgenmad/frokost/middags must i Greenpoint. Sørg for at time besøget med, at du kan sidde ude og nyde solen. 

#7 Jimmy’s Diner
Klassisk amerikansk diner på den lokale, og lidt smarte måde, med masser af gratis refill på kaffe og lækre fluffy pandekager med bacon. 

#8 Beacon’s Closet
Vintage heaven få meter fra Five Leaves, hvor man nemt kan få 1 time (eller mere) til at gå med, at kigge alle de mange stativer igennem.

#9 Brooklyn Brewery
Hvis man godt kan lide øl indenfor den lidt mere specielle kategori skal man besøge bryggeriet, som ligger i det gamle industriområde. Vi nåede ikke forbi, men det var på vores liste, da Brooklyn Brewery producerer nogle af de bedste øl, som næsten er blevet et varetegn for selve Brooklyn.

#10 Amber Steak House
Gammel polsk familieejet restaurant møder amarikans steakhouse, med de største og møreste bøffer i Greenpoint! Jeg bestilet en New York strip, som var så mør at den smeltede på tungen. Bearnaisen må man tænke sig til, til gengæld opvejer den stuvede spinat og bagte kartofler med creme fraiche for savnet.

wearemad-pencil-factory-jimmys-diner.jpg

Vi fandt hurtigt en loklal bar, Pencil Factory, på hjørnet af Greenpoint Ave. og Franklin St., som vi endte med at besøge en del gange i løbet af de 12 dage, hvor vi hørte hele to livebands optræde og de lækreste pandekager med ekstra bacon på Jimmy’s diner i Brooklyn.

WILLIAMSBURG

Vi nåede ikke rigtig at være så meget i Williamsburg, udover en lang gåtur og et enkelt biografbesøg, som stadig står klar i erindringen, som en af de absolut bedste oplevelser.

#11 Nighthawk Cinema
Et af ugens absolutte højdepunkter, udover takeaway pizza hjemme på stuegulvet i vores Airbnb, var biografen Nighthawk Cinema, som er et absolut must, hvis man er filmnørd eller til indiefilm, gys og en utraditionel filmoplevelse. Med kun 40 pladser i en sal, er det en god idé at booke sine billetter på forhånd, da der er rift om bordene i biografen, hvor de serverer mad og drikkevarer gennem hele forestillingen. Biografen er en hybrid mellem en klassisk biograf og en restaurant, hvor man sidder to og to i normale biografsæder med et rundt bord foran sig, hvor en tjener jævnligt, og helt uforstyrret, kommer forbi filmen igennem og tager imod bestillinger. Udover at vi så en virkelig god film, så ver hele oplevelsen virkelig gennemført.


LOWER MANHATTAN/SOHO

Lower Manhattan og Soho er helt klart to af de mere smarte områder vi besøgte og det kan mærkes på minutterne man skal stå i kø på restauranterne. Jeg måtte opgive både Whole Foods og Trader Joe’s af selvsamme grund, fordi der simpelthen var for lange køer. Til gengæld er Soho et af de bedste områder shopping wise og hjemsted for diverse “it-girls and boys”.

#12 Jack’s Wife Freda
God mad og god betjening, men også meget populær og ultra crowded omkring morgenmad og frokost. Jack’s Wife Freda var på min liste over steder jeg gerne ville spise i NYC og på andet forsøg lykkedes det os dog også, at gå ind og få et bord uden at skulle stå i kø. Maden var virkelig god, jeg fik en Breakfast Bowl med quinoa og betjeningen i top, men stedet var fyldt til bristepunket. Folk stod i kø helt op til vores bord, hvilket resulterede i at vi indtog vores mad omringet af en mur af stående mennesker, der misundelsesværdigt fulgte med i hver en bid imens de utålmodigt ventede på at det blev deres tur. 

#13 Butcher’s Daughter
Jeg nåede ikke at besøge Butcher’s Daughter i LA og missede den igen i NYC. Caféen skulle dog have lækker morgenmad og frokost og er et fint, ikke nær så hypet, alternativ til Jack’s Wife Freda få minutter væk.

#14 Rubirosa Ristorante
Vi nåede at spise alt for meget pizza inden vi fik bevæget os ned til 235 Mulberry St. i Little Italy, hvor den ikoniske Rubirosa bl.a. byder på glohede pizzaer med vodka sauce og mini meatballs. Næste gang!

#15 Glossier
Før Emily Weiss imperium og hypede skøngedsprodukter nåede udover USA’s grænser var dette et af de første stop på min liste. Men selvom produkterne nu også kan shoppes online i Danmark, er butikken i Soho stadig et besøg værd!

#16 Kith
Sneaker heaven a la Colette i Paris med indbygget is-bar i butikken!

wearemad-glossier.jpg

OTHER

#17 Dover Street Market
Butikken som også ligger i både London og Tokyo er muligvis en af mine absolut favorit konceptbutikke. Butikken på 160 Lexington Ave. er så stor og overvældende, at det er umuligt at bruge mindre en time på at gå de 7 etager igennem, som byder på alt fra Supreme, Gucci, Vetements, Gosha Rubchinskiy, Bianca Chandon til Comme des Garçons og meget mere.

#18 Barcade
Da vi sad på en bar i Chelsea og fik en øl efter, at have gået rundt hele dagen fandt vi tilfældigvis ud af, at der lå en arkade med spillemaskiner overfor baren. Vi gik derfor hurtigt over gaden, købte to øl og vekslede 10 USD til spillepoletter. Selvsamme arkadespillested viste sig også, at være Bernie’s favoritspot og bestemt et besøg værd!

#19 Shake Shack
Burgerkæden Shake Shack er Østkystens svar på Vestkystens In-N-Out og helt klart et must hvis man er i NYC. De lækre smørbagte brioche boller smelter på tungen og der er endda en Doggy Menu til de firbenede på menukortet.

#20 Koreatown 
Bydelen på Manhattan, ved foden af Empire State Building, hvor man kan gå jagt efter de vildeste k-beauty produkter og spise den lækreste koreanske mad.

#21 Century21
Outletshopping med flere lokationer i byen, hvor man kan finde gode fund blandt tidligere kollektioner til den brøkdel af prisen. Man skal dog være forberedt på, at prisen på europæiske mærker er højere end i Europa og at der kan være langt mellem guldkornene. Sæt derfor rigeligt af tid af til at besøge butikken.

#22 Café Henrie 
Sammen med bl.a. Dimes og Kat’z Delikatessen var Café Henrie en af de (mange) caféer/restauranter vi ikke nåede. Alle tre på min liste, men der er grænser for hvor mange måltider man kan nå at spise på en dag.


wearemad-greenoint-airbnb.jpg

HOTELS

Airbnb kan være en jungle og især i New York. Det kræver derfor en del research, at finde den helt rigtige lejlighed. Newyorkerne må som i mange andre storbyer, ikke leje lejligheder ud “short term” mere end 30 dage om året, hvorfor mange af de listings man finder på Airbnb kun er på udkig efter “long term” lejere. Hvis ikke vi havde fundet den perfekte lejlighed og host i Greenpoint, havde vi endt på et nedenstående hoteller:

#23 The Jane
113 Jane St, NY

#24 The Standard High Line
848 Washington at 13th Street, Meatpacking District, NY

#25 The Ludlow
180 Ludlow Street, between Houston and Stanton Street, NY

#26 Wythe
80 Wythe Ave, Brooklyn, NY

#27 Ace Hotel
20 West 29th Street, NY

Klik her for at åbne alle anbefalingerne i Google Maps.