#Moodboard: New (Sustainable) Kitchen

 
koekken update ikea.jpg
 
 

Næste rum i min #Moodboard føljeton, og dermed det 5. ud af i alt otte søndagsindlæg med inspiration og taker til hvert rum i den nye lejlighed, er vores nye køkken, som er et af de rum jeg glæder mig mest til står færdigt.

Forhåbentligt begynder nedrivningen af det gamle køkken og opsætningen af det nye indenfor de næste to uger og selvom drømmen er et snedkerkøkken, så er det faktisk lykkes os at designe en ret fin løsning af IKEA’s bæredygtige køkken Kungsback, hvis låger er produceret ud af genbrugsmaterialer. Vi har selv designet køkkenet og haft et opfølgende møde med en af IKEA’s konsulenter, der hjalp os med at få de sidste detaljer på plads. Det sorte køkken kommer til at stå i kontrast til detaljer i poleret messing og en mosgrøn farve på vægge og loft.

 

LÆS OGSÅ: WE ARE MOVING!

 
 
kitchen.png

KØKKEN

Det nye køkken er et klassisk rektangulært Nørrebro-køkken, som i virkeligheden ikke har plads til mange andre møbler end en skammel. Til selve køkkenet har vi valgt ekstra høje elementer, som næsten går helt op til loftet for at få den bedste udnyttelse af pladsen i forhold til opbevaring. Som jeg beskrev over er farvepaletten mørk og kommer meget til at lige dette eksempel, dog med en bordplade i træ (som min kæreste insisterer på). Alle hårdehvidevarer bliver skjult bag låger for at opnå så rene flader som muligt, og vi har valgt en sort ovn der matcher resten af køkkenet.

Et af mine største ønsker med køkkenet var ligeledes et godt affaldssorteringssystem, så vi ikke længere skal have diverse poser og kasser stående fremme. IKEA har nogle ret gode integrerede løsninger og jeg tror vi kommer til at vælge denne model, som skal sidde i en skuffe under vasken.

I forhold til kollagen under, så regner jeg ikke med at vi skal have et lurvet tæppe i køkkenet (selvom det er flot), det var mere for at give en idé af farven på væggen og i loftet, som dog er lidt mere afdæmpet. Jeg er desuden ved at undersøge mulighederne for at finde en form for bagbeklædning i messing og så tror jeg vi ender med grønne klinker bag induktionspladerne.

 

rug HOMEROOM bamboo blinds KURVEMAGEREN plate HOUSE DOCTOR lamp HOUSE DOCTOR sustainable kitchen cabinets IKEA tiles MOSAIKHJØRNET stool KRISTINA DAM STUDIO pot MUUBS plate MUUBS soup tureen ARJE GRIEGST

 
 
koekken update.jpg
koekken farvetema.jpg