Miami, South Beach : 10 Cool Spots To Visit On The Strip

 
miamix28.jpg
 

Bienvenidos a Miami. Tilbage i april 2018 besøgte Miami. Ugen i det pastelfarvede South Beach står dog stadig klart i erindringen, som en helt unik oplevelse. Det var mit første møde Miami, men helt klart ikke det sidste. Byen levede fuldt op til forventningerne og lidt til. South Beach er for meget, for poleret og fuldstændig formidabel! Til trods for at Miami er dyr at opholde sig, så kan byen noget helt særligt og en oplagt feriedestination blot 11 timer fra København.

South Beach er præget af smuk arkitektonisk art deco, som jeg ikke har set den udført andre steder i verden. De gamle pastelfarvede hotelfacader og neonskilte langs Collins Ave. er ubeskriveligt smukke og som taget ud af 40’erne. Vi havde booket en suite med det mest fantastiske havudsigt på Hyatt’s yderst anbefalelsesværdige The Confidante i South Beach, som eftersigende skulle havet været det første høje luksushotel der blev bygget tilbage i 40’erne.

miamix27.jpg

Bienvenidos A Miami

Miami er Floridas mest folkerige by med op mod en halv million indbyggere. Stærkt influeret af sine spanske rødder og den cubanske kultur, taler mange spansk som modersmål og byen er kendt som “Capital of Latin America”. Miami ligger i et tropisk bælte dvs. byen har tropisk klima, tropisk plantevækst og tropiske orkaner.

 

Når man besøger Miami skal være opmærksom på at der tilægges resort fee, som ikke fremgår på prisen når man booker igennem f.eks. hotels.com – til trods for at hotelsiden skriver “inkl. skatter og gebyrer”. Resort gebyret er en daglig obligatorisk ekstraafgift, som hotellet adskiller fra den annoncerede pris. Beløbet er oftes en procentdel på helt op til 15-30% af prisen pr. overnatning for et værelse. Vi endte med en ekstraregning på næsten 50% af værelses originale pris da vi checkede ud, da der ligeledes tillægges omk. 20% på den inkluderede morgenmad samt drikkevarer. Alternativt kan man overveje at booke en lejlighed via Airbnb, hvor der ikke tillægges ekstra gebyr. Når man besøger Miami bør man desuden overveje en afstikker til Bahamas – Nassau ligger nemlig kun 1 time væk i fly fra Miami Lufthav. Her skal man dog også være opmærksom på et skyhøjt resort fee. Et andet aspekt man skal tage med i sine overvejelser inden man booker flybilletter til Miami er for alt i verden at undgå Spring Break, hvor byen og hotellerne oversvømmes af festglade teenagere.

 
miamixsouthxbeachx35.jpg
miamixsouthxbeachx05.jpg
 
miamixsouthxbeachx52.jpg
 
the-standard-miami.jpg

The Lido Bayside Grill og The Standard på Island Avenue

 

STAY

#1 The Confidante

Det smukke The Confidante er en del af Hyatt’s “Unbound Collection” placeret på Collins Avenue i den rolige ende af South Beach med naboer som Faena og Soho Beach House. Vi havde booket en suite med altan og havudsigt, hvilket klart er at anbefales!

#2 Faena

Badet i guld og rødt finder man det overdådige Faena og søster boutique-hotellet Casa Faena, der ligger på Collins Avenueomkring 5 minutters gang fra The Confidante, som muligvis er South Beach’s mest instagrammede hotel. Begge hotellerne er uendeligt smukke, luksuriøse og et besøg værd, hvadend man vælger at booke en overnatning eller blot hænge ud i en af hotellernes barer eller restauranter.

#3 Soho Beach House

Hotelkæden Soho House’s smukke Soho Beach House i South Beach er perfekt “gemt væk” i bunden af Collins Avenue i en smuk restaureret art deco bygning. Klub-hotellet består af værelser og beach bungalows med udsigt til havet.

#4 The Standard

Da jeg boede på The Standard i LA blev jeg forelsket i hotellet og The StandardMiami Beach var ingen udtagelse. Hotellet ligger som det eneste nævnte hotel i denne guide, ikke i South Beach, men på Venetian Islands, på Island Avenue ca. 10 min. i Uber fra South BeachThe Standard Miami Beach og The Standard Spa er muligvis et af de smukkeste steder jeg har besøgt. Vi havde booket en dag ved poolen på The Standard Miami Beach, som startede med frokost på hotellets restaurant The Lido Bayside Grill efterfulgt af kolde drinks ved poolen. The Standard er et absolut must hvis man besøger Miami og så er hotellet hundvenligt, hvilket er ret hyggeligt.

 
 
 
IMG_1289.JPG
 

EAT

#5 Cecconi’s

I baggården på Soho Beach House finder man den italienske Cecconi’s, som den eneste af hotellets 4 restauranter, der er “åben” for ikke-medlemmer. Ikke destomindre er restauranten en anbefaling og et besøg værd pga. stemingen og den helt fantastiske mad. Sørg for at bede om et bord i den overdækkede del af restauranten udenfor når du booker bord. Det er helt klart mest hyggeligt!

#6 The Lido Bayside Grill

På The Standard finder man The Lido Bayside Grill med udsigt udover Biscayne Bay, legende delfiner, albatrosser og store manatees der vil klappes på ryggen af badende gæster der er hoppet i bugten. Menukorter er “healthy, sun-kissed, wholesome and natural”, økologisk og biodynamisk inspireret af middelhavet og virkelig virkelig lækkert!

#7 Los Fuegos by Francis Mallmann

På et af de mest overdådige hoteller i South BeachFaena, finder man stjernekokken Francis Mallmanns prisvindende argentiske restaurant Los Fuegos. Restauranten er smukt indrettet med tunge tekstiler, rødt og guld. Menukortet byder på argentinsk grillet kød når det bedst! Los Fuegos er for ægte “carnivores” der bl.a. kan få fornøjelsen af at sætter tænderne i et stykke Wagyu Kobe.

#8 Oh! Mexico

Ikke så langt og alligevel mile vidt fra Los Fuegos finder man Oh! Mexico. Vi opdagede restauranten ved et tilfælde en aften, hvor vi ikke havde planlagt andet og hurtigt skulle finde noget mad. Restauranten ligger på en slags bar/restaurantgade fyldt med turistfælder og Oh! Mexico falder også perfekt ind denne kategori af casual dining. På menukortet står der “autentisk mexikansk”, hvilket jeg vælger at oversætte til tex-mex, ikke desto mindre er Oh! Mexico et ret godt bud en god middag med tilhørende kolde margaritas til en meget overkommelig pris.

 
 
miamixrestaurants.jpg
 
miami little havana 02.jpg
 

DO

#9 Sawgrass Mills

Nordamerikas støste mall hedder Sawgrass Mills og ligger ca. 1-1,5 times kørsel fra South Beach. Man kan let tage en Uber derud eller hoppe på en af shuttle busserne fra Collins AvenueSawgrass Mills er primært outlets og det kan godt betale sig at sætte en hel dag af til et besøg. Jeg fik ihvertfald shoppet igennem i både Century 21, Gucci, New Balance mf.

#10 Little Havana

Normalt foretrækker jeg at udforske områder og nye steder på egen hånd når jeg rejser. Men da Urban Adventures tilbød en guidet tur i Little Havana i Miami takkede vi alligevel ja – hvilket vi ikke fortrød! Cubansk-fødte Zarelys tog os med rundt i bydelen, hvor hun fortalte dens historie på godt og ondt. Samt en hel del om Cuba og den cubanske kultur, som virkelig var spændende at få et indblik i via af en lokal.