LE JARDIN MAJORELLE & MUSÈE YVES SAINT LAURENT

marjorelle.jpg

Den ikoniske have Le Jardin Majorelle og Musée Saint Laurent er et must når man besøger Marrakech. Haven er en smuk oase ikke langt fra Medinaen støv og kaos og har en helt særlig ro og skønhed over sig, som gør den helt unik. De grønne planter, palmer og sjældne kaktusser står i skarp kontrast til husets blå mure og der hersker en ro og afslappet stemning i havnen, på trods af sine mange gæster.

LÆS OGSÅ: MARRAKECH & 10 TIPS TO THE MEDINA

jardin marjorelle.jpg

LE JARDIN MARJORELLE

I 1923 besluttede den franske maler Jacques Majorelle sig for at købe en palmelund i Marrakech efter at have besøget byen og blevet betaget af den. Fem år senere hyrede Majorelle en arkitekt, som byggede malerens Art Deco hus med tilhørende atelier (som i dag er omdannet til Berber Museet) og maler det i den karakteristiske “Majorelle blå” farve. Omkring huset anlægger maleren en have med eksotiske planter og sjældne arter, som han har fundet på sine rejser rundt omkring i verden. I 1947 åbnede haven for offentligheden, men efter Jacques Majorelle død i 1962 gik huset og haven i forfald.

I 1980 købte Yves Saint Laurent og Pierre Bergé Jardin Majorelle og reddede dermed haven og huset fra at blivet revet ned. Jardin Majorelle gennemgik efterfølgende en omfattende renovation og blev atter genoprettet som besøgshave. Efter Yves Saint Laurent død i 1980 overgik huset og haven til Pierre Bergé’s fond, som et mindesmærke for den franske designer.

FONDATION JARDIN MAJORELLE

Jardin Majorelle fonden er i dag en non-profit organisation, som bruger sine egne ressourcer på at sikre havens og husets vedligeholdelse samt aflønne sine omkring 100 fuldtidsansatte. Overskuddet af havens omsætning geninvesteres udelukkende i financering af kulturelle, uddannelsesmæssige eller social projekter i Marokko.

Jardin Majorelle og Musée Yves Saint Laurent er to af Marrakech’s mest populære seværdigheder, hvorfor det godt kan betale sig at stå tidligt op. Vi ankom til Jardin Majorelle omkring kl 9.30, hvor vi købte en samlet billet til haven, Berber-museet og Musée Yves Saint Laurent, uden at skulle stå i kø. Da vi kom ud fra haven ca. 1,5-2 timer senere var køen flere hundrede meter lang, da haven kun kan rumme x antal besøgende ad gangen. Musée Yves Saint Laurent ligger udenfor haven og hvis man har købt en samlet billet ved haven kan man springe køen over til museet, hvor der også allerede var begyndt at forme sig en lang kø da vi ankom omk. kl. 11.30.

marrakech 31.jpg