BALI: 6 COOL BOUTIQUE & LUXURY HOTELS

thexslowx04.jpg

I november 2018 flyve jeg til Bali for femte gang. Jeg booker for det meste flere forskellige hoteller når jeg besøger øen for, at få så mange forskellige indtryk og stemninger som muligt. Fra junglen i Ubud, hvor tiden står stillen og regnen siler, til den hippe surferby Canggu, ‘storyby’ stemningen i Saminyak og det tilbagetrukne backpacker liv på Bingin Beach i Uluwatu. Der er nemlig så undeligt meget at se og opleve, at man efter min mening bør bevæge sig lidt rundt frem for at booke et to ugers ophold på et resort. Under har jeg fundet 5 gode bud på cool boutique og luksus hoteller på Bali, som bestemt er et par overnatninger værd.

Denne gang starter min rejse starter på The Slow i Canggu, hvor jeg tidligere har boet. Jeg har booket en af hotellets poolsuiter, for at starte rejsen på bedst tænkelige vis, hvorefter vi bevæger os mod Ubud og slutter i Seminyak.


LÆS OGSÅ: BALI: TOP 5 beaches on the south coast

thexslowx05.jpg

THE SLOW, CANGGU

Boutique hotellet, galleriet og restauranten The Slow, beliggende i hjertet af Canggu, 300 meter fra Batu Bolong (Old Man) er et af mine absolut favorithoteller på Bali. Blandt hotellets 12 suiter, er nogle af suiterne med pool og andre uden. Hvilket man bør tage med i sine overvejelser inden man booker sit ophold. Der er nemlig ikke nogen ‘main pool’ på hotellet og jeg er ikke helt sikker på badeforholdene Batu Bolong. The Slow er dog netop nu ved at renovere og man kunne håbe på, at det evt. indebar en pool på hotellets rooftop.

Små pavilloner med udhæng over junglen og Japansk-inspireret indretning hos Hoshinoya 

HOSHINOYA, UBUD

Under mit forrige besøg på Bali havde jeg den udsøgte fornøjelse, at bo et par dage på det japanskejede Hoshinoya i udkanten af Ubud’s jungle, hvor naturen er indtænkt i arkitekturen på smukkeste vis. Hoshinoya står stadig klar i erindringen som en af de største hoteloplevelser jeg har haft. Udover en exceptionel service kan Hoshionya desuden bryste sig af en af små japanske the-pavilloner med udhæng over junglen, de smukkeste pools der snor sig rundt mellem villaerne omgivet af grønt, et luksuriøst spa og meget mere. Billederne gør langt fra Hoshinoya refærdighed, det er et af de mest magiske steder jeg boet.


AMANKILA, MANGGIS

En af mine favorit luksus hotelkæder Áman har, lissom så mange andre eksotiske steder på kloden, også et resort på BaliAmankila er ubetinget luksus. Resortet er placeret i det smukkeste naturområde på Bali’s østkyst nær Lombok-strædet, omgivet af skov og rismarker i blanding af åndelig og kongelig arv. Hvis jeg skulle bo ét sted en hel uge, så skulle der være her.

plantaxbali.jpg

PLANTA, CANGGU

Blandt rismarkerne tilbage i Canggu finder man boutique hotellet Planta, der byder på 5 stylede villaer med udsigt udover en grøn have og hotellets poolområde. Planta er underspillet luksus i surfers paradise blot 1 km fra Echo Beach, masser af lækre restauranter og ægte Canggu vibes.

COMO UMA, UBUD

Det elegante boutique hotel Como Uma Ubud består af 46 værelser og suiter med adgang til små anlagte gårdhaver og private pools med udsigt udover rismarker og jungle. Området omkring regnskoven og rismarkerne i Ubud er nogle temperaturer lavere end resten af øen og der falder en del regn hele året. Dette bør dog ikke afskrække en for at booke et par overnatninger, som kan føles som et “køligt” break fra den altomfattende varme på resten af øren, og se det som en mulighed for at komme helt ned i gear.

BAMBU INDAH, UBUD

Det smukke øko-retreat Bambu Indah i grønne Ubud er som taget ud af en film. Hotellet består af 11 antikke javanesiske brudehjem, som blev bragt til Bali af de to ejere. Jeg tror godt at jeg kunne overvinde min frygt for inskekter og aber for et par nætter i Moon House for slet ikke at nævne Sumba House.

Image source: The Slow, WEAREMAD, Hoshinoya, Planta, Como Uma, Bambu Indah