MINI-GUIDE: AGADIR, MOROCCO

wearemad-agadir-marokko-souk-lhed-03.jpg

I november besøgte jeg kystbyen Agadir i Marokko med Marokko Eksperten og Marokkos Nationale Turistbureau. Selvom jeg har været i Nordafrika før var det mit første møde med Marokko. Den mellemøstlige kultur fik mig til at mindes min rejse til Syrien i 2012, der stadig står klart i erindringen som en af de mest oplevelsesrige rejser jeg har været på og et af det mest gæstfri folkefærd jeg har mødt. Efterårsvejret i Agadir er dejlig lunt og varmt nok til, at man kan tage en eftermiddag ved poolen når man har shoppet sig træt i souken, men køligt nok om aftenen til at man skal have en lille jakke på.

LÆS OGSÅ: SICILY: ISOLA DI ORTIGIA, SIRACUSE

agadir-souk-tæppe-marokko.jpg
wearemad-agadir-souk-brød.jpg

Soukens hurtigste frisure og bredeste smil

TIPS TIL AGADIR

  • Sørg for at aftale en pris med taxachaufføren inden du stiger ind i taxaen. Vi betalte 15 MAD (ca. 10 DKK) fra hotellet til souken, hvilket var en køretur på ca. 10 min.

  • Regn med at du skal helt ned på 1/2-3/4 af prisen når du handler i souken for ikke, at betale overpris. De fleste ting er dog så billige, at det ikke kan betale sig at forhandle prisen de få MAD ned. Hvis du vil købe tæpper, møbler mm. kan det dog anbefales, at bruge lidt tid på drikke en kop te med sælgeren og snakke prisen ned. Det er også muligt at arrangere fragt af større tæpper og møbler med de forskellige sælgere.

  • Marokko er et muslimsk land, hvorfor man bør respektere kulturelle forskelle ift. til f.eks. påklædning. Med mindre man er på stranden, hvor badetøj selvfølgelig hører sig til, bør man gå præsentabelt klædt uden, at vise for meget hud. Jeg følte mig godt tilpas i en løs bomuldskjorte og et par cropped bukser.

  • Søg efter lokale restauranter i stedet for eventuelle touristfælder, hvor maden ligner et hvert andet sted i verden. Marrokansk mad kan være sindssygt lækkert, hvis man finder de rigtige steder.

  • Vask hænder ofte og sørg for ikke, at røre for meget ved mønter og pengesedler.

  • Sørg for at hæve penge i en ATM, da de færreste små butikker tager imod kort. Mange restauranter, store butikker mm. modtager dog VISA/internationale kort.

Vi boede på det smukke Atlantic Palace, som ligger få 100 meter fra stranden og marinaen.