Singapore: 11 Spots To Visit In The City

 

Singapore er og bliver en af mine yndlingsbyer. Det er byen hvor alt er muligt og der ikke er langt fra by ferie til badeferie eller fra concrete jungle til jungle boogie. Efter mit tredie besøg i Singapore har jeg endelig fået samlet materiale til en lille guide med nogle af mine favoritspots i byen.

Det er ikke svært af blive væk i et af byens enorme malls, men Singapore er meget mere end højhuse og aircondition. Der findes også store naturområder, smukke strande, lokale enklaver og meget mere. Hermed 11 gode bud (og lidt til) til gode spots at besøge i Singapore.

 
 
sentosa 01.jpg
 
 

WHERE TO STAY

Der er utallige luksushoteller i Singapore, som f.eks. Fullerton, St. Regis, Shangri-La, The W og mange flere. Hvis man er til udsøgt luksus er det det er egentlig bare at vælge et. Jeg vil dog anbefale at man går udenom nogle af de aller største som f.eks. Marina Bay Sands, som har en kapacitet på 2500 værelser og én pool… Personligt elsker jeg mindre boutique hoteller, hvilket mere er en sjældenhed i Singapore. Jeg har været så heldig at kunne bo privat de gange jeg har besøgt byen, men det er dog alligevel lykkes mig at finde 3 gode bud på mindre hoteller. Har man lidt længere tid i Singapore kan jeg desuden anbefale en afstikker til en af de mindre øer ud for ø staten.

#01 The Warehouse

#02 Naumi

#03 The Vagabond Club

 
sentosa 04.jpg

6 Things To Avoid In Singapore

Singapore er kendt for sine strenge regler og det er let at komme i unåde hvis man ikke tager sine forholdsregler. Listen er lang, og vist lidt mere lempelig for turister, men her er 5 ting som man bør undgå hvis man ikke vil have en bøde eller ende i fængsel:

  • Ingen kys og kram offentligt.

  • Ingen tyggegummi.

  • Ingen skrald på gaden.

  • Ingen råben eller høje lyde i metroen.

  • Ingen e-cigaretter.

 
singapore 03.jpg
singapore 06.jpg
singapore 11.jpg

WHERE TO EAT

Det singaporeanske køkken er stærkt influeret af ø statens mange etniciteter. Fra det kinesiske, malaysiske og indiske køkken, der fylder mest, til indonesiske, peranakanske og vestlige/eurasiske madtraditioner samt påvirkninger fra andre regioner som Sri Lanka, Thailand og Mellemøsten. Hvis man vil prøve de traditionelle køkkener, som favner det bedste fra de forskellige etniciteter bør man søge mod en af de mange food courts eller det hyggelige Newton Circus i Newton.

Et par af de mere “vesterlige” restauranter som jeg har besøgt og kan anbefale er Don Ho, som ligger i China Town, men hvis køkken byder på en god blanding af mellemøsten og Australien. PS.Café, som er en kæde af restauranter. Favoritten byder på et klassisk café menukort med et twist og er placeret i det hyggelige Dempsey Hill. Open Farm Community eller bare OFC, som er en unik “local farming” og delvist selvforsynende restaurant i de hyggeligste omgivelser nær Dempsey, med et innovativt menukort der følger sæsonens råvarer med både klassiske og mere specielle retter.

#04 Don Ho

#05 PS.Café Dempsey Hill

#06 OFC

Hvis der er stemning for en drink efter maden er et af mine favorit områder til formålet Haji Lane i Kampong Glam, som er den malaysisk-muslimske enklave i Singapore. Her er stemningen enormt afslappet sammenlignet med andre steder i byen og der er rift om siddepladserne udenfor de små barer i Haji Lane. Der er også et par gode restauranter i området samt hyggelige små butikker og en næsten souk agtig stemning langs Arab Streets mange små butikker med vævede tæpper, håndprintede stoffer og souvenirs. I den helt anden boldgade, på toppen af The Fullerton Bay Hotel med udsigt udover Marina Bay og Marina Bay Sands (og Formel 1-banen, hvis man skulle besøge Singapore i september), finder man rooftop baren Lantern, der også fungerer som pool club om dagen. Herfra ses en af de smukkeste panoramaudsigter fra byen og der er en hyggelig stemning, som ikke er alt for club’et.

#07 Hadji Lane

#08 Lantern

singapore 12.jpg
singapore 09.jpg

WHAT TO DO

Der er uendelige muligheder i Singapore, på trods af ø statens forholdsvis få kvadratkilometer. På mit seneste besøg fik jeg set lidt mere af byen end jeg har på de tidligere besøg og faldt med ét for Sentosa, som er en ø forbundet med en bro til Singapore. Her finder man gyldne sandstrande, palmer og hyggelige beach clubs. Det er også på Sentosa hvor Singapore’s dyreste residential område er placeret og det forstår man godt. China Town er en af shopping favoritterne sammen med Arab Street og Little India, hvor man bl.a. finder det gigantiske indiske varehus Mustafa. Hos Mustafa kan få alt hvad man kan tænke på til ingen penge lige fra smykker og tøj til skønhedsprodukter, potter, pander og madvarer. Varehus har åbent 24/7 og når man går rundt på gangene er det ikke svært at forestille sig, at nogle måske har slået rødder under de mange tøjbunker eller stativer. Jeg købte et stort fint tørklæde til en taske og en 500 ml Bioderma micellar vand (som set i bagspejlet nok muligvis har været parallelimport) til den nette sum af 120 kr.

Generelt er der gode shopping muligheder i Singapore, inklusiv et imponerede udvalg af store luksuriøse malls med alt fra Prada til Hermés. De store malls som ION, Paragon, Plaza Singapura, Mandarin mf. ligger på stribe ned ad Orchard Road og der går let en halv dag med at finde rundt på de mange etager i hvert center.


#09 Sentosa

#10 China Town

#11 Little India (Mustafa)

Man bør ikke snyde sig selv for en gåtur (om morgen inden det bliver alt for varmt) i Singapore Botanical Gardens, som ikke er en hvilken som helst botanisk have. Haven er på UNESCO’s liste over World Heritage og udover at være enorm er det en kæmpe oplevelse at gå på opdagelse blandt havens planter og dyr, lige fra aper til slanger og øgler, som lever vildt i havnen. Der er desuden gratis entre. Da jeg besøgte Singapore første gang gik det ikke op for mig hvor meget natur der findes på øen. Selvom størstedelen af ø statens areal er bebygget findes der nogle enorme naturarealer midt og nord på øen mod Malaysia. Vil man gerne opleve naturen i Singapore kan man bl.a. gå TreeTop Walk, som er en 7 km lang gåtur på en gangbro blandt trætoppene i Central Water Catchment reservatet eller gå Changi Point Costal Walk. Skal man gå en lang tur anbefales det at man starter tidligt, da det bliver enormt varmt op ad dagen. Man kan læse mere om de mange naturaktiviteter på Singapore National Parks hjemmeside.

Har man lidt mere tid i Singapore og brug for et lille “break” fra byen kan en afstikker til en af de mange mindre ører ud for Singapore anbefales. De fleste af øerne er dominerede af luksusresorts, men nogle er små og ubeboede. På min bucket liste er øen Bintan, som en en mindre ø, ca. 45 min. sejlads med færge fra Singapore. Jeg boet på Banyan Tree i Thanland og vil gerne opleve resortet på Bintan. Hotelkæden går op i bæredygtighed, har en god værdikæde og CSR.

singapore 02.jpg
singapore 13.jpg


HOW TO GET AROUND

Både metroen MRT, toge og busser fungerer rigtig godt i Singapore. Man kan købe et tourist pass på udvalgte stationer (bl.a. Orchard), som fungerer til al offentlig transport. En taxa fra lufthavnen koster omk. 25-45 SGD alt afhængig af hvor man skal hen i byen, hvilket svarer til omk. 150-250 kr. Der er mange steder i byen hvor taxer ikke må holde og tage passagerer med, så hvis man vil være sikker på at få en taxa skal man stille sig i taxakøen ved en af udgangene fra et mall. Hvis man vil hentes kan man bruge app’en Grab, som har overtaget efter Uber blev forbudt (og tilfældigvis har Singapores first lady som medejer)…