7 TIPS TO VINTAGE SHOPPING ON VESTIAIRE COLLECTIVE

vestiaire guide 01.jpg

Der er ingen tvivl om at Vestiaire Collective er førende indenfor pre-loved fashion online. Det store site er mit foretrukne sted at shoppe vintage online og jeg har efterhånden gjort mig flere gode fund på den franske high end re-seller shop. Men selvom jeg rent faktisk har været medlem siden 2013 gik der nogle år før jeg blev helt fortrolig med konceptet og Vestiaire Collective, som sidenhen er blevet en ugentlig tidsrøver. Under har jeg samlet nogle gode råd til hvordan man bliver en ægte Vestiaire-ekspert, hvad end man er er på udkig efter en klassisk Chanel taske, nye sko, solbriller eller cool vintagefund fra Prada, Dior eller Fendi.

For at få adgang til Vestiaire Collective skal man oprette sig som bruger, hvorefter man kan dykke ned i de (hundrede)tusindevis af varer fra Chanel, Hermès, Prada, Loewe, Fendi og ikke mindst #oldceline som stadig er muligt at finde blandt de mange varer på det enorme site.

LÆS OGSÅ: THE HOURGLASS STATEMENT COAT & COOL RETRO VIBES

 
 

PRE-LOVED ITEMS CURRENTLY ON MY WISHLIST

#1 RESEARCH

Hvis en vare har være online længe bliver denne ofte nedsat. Nedsatte varer står med rød pris og ligger oftest bagerst i en varekategori eller en given søgning. Dvs. at man med fordel kan starte en søgning, men at kigge på de ældste annoncer først. Et godt tip er altid at læse beskrivelserne nøje, så man undgår eventuelle fejlkøb. Er der anmærkninger på varen? Hvilke stand er vare anført i? Jeg går som regel udenom varer, som ikke er anført med ‘Very Good Condition’. Er varer ikke anført med denne betegnelse skyldes det ofte (men ikke altid) synlig slitage, pletter eller andre bemærkelsesværdige brugsspor. Tjek også sælgers profil og anmeldelser fra tidligere kunder før et eventuelt køb.

Vintage er en særlig kategori hos Vestiaire Collective, som betegner deciderede vintage items. Det vil sige varer af ældre dato. Det er under denne kategori, at jeg har gjort de fleste af mine køb. Bl.a. en taske fra Fendi, en matchende zip wallet, samt en cool taske fra Loewe.

#2 CREATE AN ALERT

Man kan med fordel oprettet en ‘alarm’ på en specifikt vare, som automatisk sener en mail når en vare matchende beskrivelsen kommer online. Dette er især en god idé hvis man er på udkig efter mere populære items, en speficik størrelse eller it-taske. Man vil hurtigt opleve at hypede items hurtigt bliver solgt, hvorfår man som regel ikke skal tænke sig om alt for længe, hvis det rigtige item dukker op.

#3 BUY OR MAKE AN OFFER

Hos Vestiaire Collective er det muligt, at give et bud på et item, som er under den forlangte pris. Sælger vil typisk gå med til en lavere pris for varen, hvis varen har været online længe. Jeg byder som regel altid på en vare inden jeg klikker køb og selvom sælger måske ikke er villig til at gå betydeligt ned i pris, kan et lille afslag også have ret. Det er dog ikke alle varer hvor det er muligt at afgive et bud. Er bud muligt, vil dette fremgå i beskrivelsen af varen.

#4 QUALITY CONTROL

Alle varer der sælges gennem Vestiaire Collective gennemgår kvalitetskontrol. Før en vare bliver afsendt, bekræfter Vestiaire Collective ægthed og kvalitetsstandarder, overensstemmelse med sælgerens beskrivelse og eventuelle bemærkninger. Hvilket selvklart er nødvendigt for at konceptet kan fungere.

#5 RESERVE AN ITEM

Som ‘premium medlem’ hos Vestiaire Collective har man mulighed for at reservere en vare i 30 min. Når man gennemgår de forskellige kategorier på siden vil man opleve at nogle varer er markeret reserveret. Dette kan være en fordel hvis man eksempelvis er igang med at byde på en vare, givet sælger er hurtig på taskerne med med et svar …

#6 SHIPPING

Standard fragt (for varer under 12.000 DKK) er 170 DKK. Hold øje med eventuelle kampagner med gratis fragt, hvilket jeg har været heldig at opnå et par gange. Den købte vare sendes af sælger til Vestiaire Collective, så varen kan gennemgå kvalitetskontrol af teamet i Paris, før den sendes videre til køber. Møder varen ikke kvalitetskontrollen annulleres købet - hvilket jeg dog aldrig har oplevet.

#7 RETURn

Det specille ved returreglerne hos Vestiaire Collective er at købte varer ikke er refunderbare. Hvis man ønsker at returnere en vare, tilbyder Vestiaire Collective i stedet muligheden for at videresælge varen uden provision. Det specifikke item vil blive sat til salg igen til købsprisen mod et administrationsgebyr. Hvis varen er købt hos en professionel sælger vil der dog være fuld returret.

 
 
Photos:    Studio Travel

HIGH END VINTAGE SHOPPING I KØBENHAVN

Er man mere til at at kunne prøve når man shopper second hand og vintage findes der en del gode fysiske alternativer i København. Selvom udvalget langtfra er lige så stort som hos online giganten, så er der guld at finde hos blandt andre Studio Travel, The Vintage Bar, Magnolia, Lula Secondhand, I Blame Lulu, Times Up VIntage, Jerome. Det kan betale sig at komme ofte og holde øje med butikkernes Instagram-profiler, da gode items ryger hurtigt.