Bali: Top 5 Beaches on the South Coast

bali-guide-top-5-bali-beaches 01.jpg
 

Selvom man måske ikke lige skulle tro det så kan det faktisk være en udfording, at finde en lækker strand på Bali, som rent faktisk er egnet til at badning. Øens kystline er fyldt med klipper, enorme langstrakte vindblæste sandsstrande, understrøm og kæmpe bølger – hvorfor Bali netop er kendt for, at være Surfers Paradise. Derudover ligger mange strande godt skjult i små alkover for enden af stejle klipper og dertilhørende uendelig lange trapper, som man skal være forberedt på, for ikke at fare helt vild. Hvis man ligesom jeg er på udkig efter en god strand uden alt for mange sten eller turister, gør man klogt i at gøre sit forarbejde ordentligt, inden man sætter kurs mod bølgerne.

Hermed 5 gode bud på lækre sandstande på Bali, som man helt sikkert ikke vil fortryd at bruge en eller to (eller tre) dage af ferien på. 

 
 
bali-guide-top-5-bali-beaches 02.jpg
 
image block.png

HOW TO GET AROUND

For at komme til en af de mange strande på Bali er det en god idé at alliere sig med en ‘driver’ eller leje en scooter (første mulighed er dog sikrest). Inden afgang til Bali havde vi bedt vores hotel arrangere et pick-up i lufthavnen, som sendte en privat chauffør vi faktisk endte med at booke flere gange i løbet af ugen. Prisen for en hel dag er mere end rimelig og vi endte også med at give gode drikkepenge hver gang.

 
 

#1 BINGIN BEACH 

BUKIT PENISULA, ULUWATU  

Bingin Beach stjal mit hjerte første gang jeg besøge den oasen forenden af de mange trapper. Vi var nemlig på ingen måde forberedt på rejsen dertil, som flere gange fik os til at tvivle på om vi var på rette vej. Jeg har efterfølgenede læst et sted, at der er 500 trappetrin ned til den skjulte klippestrand (jeg tror der er flere) og inden da, skal man manøvrere sig igennem en labyrint af stisystemer fra en ucharmerende rasteplads. Men lige der; der hvor man er på nippet til at give op, og er ved omkomme af varme og tørst, er man forenden af trapperne og træder ind i Kelly’s Warung  – et laid back surfer spot med udsigt over den smukke strand og det klare blå hav. Der ligger en del små bungalows, mini-hoteller og airbnb’s og ad klipperne, som jeg tror er et besøg værd. Jeg havde ihvertfald ikke noget imod, at bo et par dage på Bingin Beach.

 
bali-guide-top-5-bali-beaches 03.jpg
 

#2 PADANG PADANG BEACH

BUKIT PENISULA, ULUWATU  
Vi besøgte Padang Padang Beach en søndag eftermiddag, hvilket betød at der næsten ikke var et frimærke tilbage på stranden til at lægge sit badehåndkæde. Stranden ligger igen for enden af en masse trapper og er meget lille og meget populær pga. dens stille vand og smukke klippevægge. Jeg vil helt sikkert anbefale, at man besøger stranden om morgen inden turistbusserne ankommer, og måske endda helt undgår weekender, hvor lokale også indtager stranden, for at nyde en picnic med familien. 

#3 POTATO HEAD, BEACH CLUB 

SEMINYAK 
De offentlige strande nær større byer som Seminyak er desværre ikke rigtig egnede til at badning. De er forurenede og som regel ikke under opsyn. Hvis man vil på stranden i Seminyak kan det anbefales at man booker sig ind på en af de mange beach clubs eller hoteller, som ligger ned til stranden. Vi brugte en hel dag på Potato Head, som er en lækker beach club med strandsenge, god mad, musik, pool og en privat strand. En solseng på første parket (lige ned til stranden) koster 1.000.000 IDR (omk. 490 DKK) for en hel dag, hvoraf de 500.000 IDR er afsat til at bruge i baren/restauranten. Potato Head er dog ikke det mest familieegnede sted, da der er rimelig godt gang i poolbaren og musikken allerede fra formiddagen. Lige ved siden af Potato Head ligger Ku De Ta, som kan anbefales hvis man er til mere rolige omgivelser.

 
bali-guide-top-5-bali-beaches 09.jpg
bali-guide-top-5-bali-beaches 07.jpg
 

#4 GILI ISLANDS 

LOMBOK
Gili er en Ø-gruppe bestående af tre øer: Trawangan, Meno og Air ca. 3 timers sejlads fra havnen i Padang. Gili er et ø-paradis med azurblåt vand og hvide palmestrande og enkelte hoteller. Det kan anbefales at sætte nogle dage eller en weekend af til at besøge én af ørene og at sejle med en af de større færger og ikke en lille båd, hvis man ikke er den søstærke type og vil undgå kæntringer. Ligesom flere steder på Bali, har Gili ry for at være lidt af et tilflugtssted for mere alternative typer med hang til diverse psykedeliske rusmidler, hvorfor myndighederne også advarer mod at drikke lokalproduceret alkohol pga. af risiko for methanol forgiftning.

#5 BATU BOLONG BEACH

CANGGU  
Området Canggu er kendt for sine typisk balinesiske vidtstrakte, vulkaniske sandstrande og tiltrækker derfor også mange af øens surfere. Til forskel fra f.eks. Bingin Beach er sandet her mere sort og Batu Bolong Beach er et kendt surfspot, hvor det er muligt at leje boards eller tage lektioner. Stranden er på grund af sine stærke strømme ikke så egnet til at bade, men hvis man vil prøve kræfter med surfing er Batu the place to be! Solen går desuden ned over havet, som er et tilløbsstykke omkring Old Mans hver aften.