AMANGIRI, UTAH

amangirixutahx07.jpg

Utah er et af de mere utraditionelle steder på min bucket list. Ikke desto mindre er jeg dybt betaget af det øde og golde ørkenlandskab, klippeformationerne og naturen i den amerikanske delstat som grænser op til bl.a. ArizonaColoradoNevadaNew Mexico og Wyoming. Alle delstater som jeg desuden heller ikke havde noget imod at besøge på et roadtrip. I Utah ligger et af luksus hotelkæden Aman’s smukke og prisvindende resorts, Amangiri. Resortet, som udelukkende består af suiter, er beliggende på 243 hektar i Canyon Point, i det sydlige Utah, omgivet af noget af Nordamerikas mest betagende landskab.

LÆS OGSÅ: NEW YORK: 27 COOL SPOTS TO VISIT IN THE CITY

amangirixutahx02.jpg

THE RESORT

Navnet Amangiri stammer fra Sanskrit ordene for fred, aman og bjerg, giri. Resortet er gemt i en beskyttet dal i hjertet af Grand Circle, som om foråret og efteråret byder på milde dage og kølige nætterne. I sommermånederne, fra juni til august, byder på varme dage og behagelige aftener samt skarpe vinterdage med kolde aftner og lejlighedsvis let sne. Amangiri ligger inden for rækkevidde af nogle af kontinentets mest storslåede beskyttede områder, herunder Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park og Monument Valley, som bl.a. kan opleves via lokale guides, på hesteryg eller i fra luften i luftballon som kan bookes via hotellet.

Køkkenet på Amangiri er inspireret af sydvesten og maden fremstilles primært af lokalt fremskaffede råvarer nøje udvalgt af kokken. I restauranten tilbedredes måltiderne fra et åbent køkken og serveringen foregår med udkig udover de skiftende farver i Utah-ørkenen. Amangiri er holdt i rene minimalistiske linjer og bygget af naturlige materialer som afspejler lyset i den omkringliggende ørken. Indretningen omfatter hvide stengulve, betonvægge og træ. Hver suite har en udendørs lounge og pejs med ørkenudsigt, mens nogle suiter desuden har en privat pool eller tagterrasse. Priserne starter fra omkring 1800 USD pr. nat.

HOW TO GET THERE

Det tager omkring 4 timer at køre i bil til Canyon Point fra Vegas i Nevada eller 25 min i bil fra Page Municipal Airport (PGA) ArizonaAmangiri tilbyder desuden private charterfly, hvis man skulle være interesseret.

Pictures via Aman