48H IN LONDON: 10 COOL SPOTS TO VISIT IN SOHO & SHOREDITCH

shoreditch london mad.jpg

Som nogle måske bemærkede på Instagram over weekenden, så fejerede jeg min fødselsdag i London. Traditionen tro havde min kæreste nemlig arrangeret en “hemmelig” weekend getaway, som jeg måske eller måske ikke, nåede at gætte inden afrejse. Eller det vil sige at jeg havde en rimelig god fornemmelse af hvor vi skulle hen denne gang, da min kæreste måske var kommet til at tale en lille smule over sig. Og jeg blev da også bekræftet i mine anelser da vi ankom til terminal F i lufthavnen og skulle igennem paskontrollen, og dermed kunne konstatere at destinationen var London.

Efter en kort rejse ankom vi fredag eftermiddag til London, hvor vi checkede ind på M by Montcalm i Shoreditch “Tech City” for, efter et hurtigt tøjskift, at smutte ned på den nærmeste pub til en “after hours” pint inden middagen. Weekenden gik primært med at gå Shoreditch og Soho tynd, afbrudt af Pub-pauser selvfølgelig, og en masse god mad. Værd at fremhæve er restauranten Blanchette, som både min kæreste og jeg var ret vilde med.

LÆS OGSÅ: MIlano: 17 cool spots to visit in the city

london-14.jpg

Vi skulle selvfølgelig også teste om Five Guys kunne måle sig med Shake Shack. Dommen blev at begge serverer eminente burgere, men at igen af dem kommer i nærheden af In-N-Out, hvad angår amerikanske burgerkæder.

SHOREDITCH

EAT

#1. Barber & Parlour
I en gammel fabriksbygning nær Brick Lane faldt vi tilfældigvis over Barber & Parlour, som er et Soho House initiativ med kombineret barber/damefrisør, restaurant, biograf og butik/gårdbutik. Et helt igennem fantastisk koncept, som man med sikkerhed ikke vil fortryde at lægge vejen forbi.

#2. ACE
Et af mine absolut yndlings hoteller, Ace Hotel’s branch i Shoreditch er gennemført og bestemt et besøg værd – hvad enten det er som overnattende gæst eller for at nyde maden i restauranten.

#3. The Hoxton
Hotelkæden The Hoxton’s afdeling i Shoreditch, byder lissom ovenstående, på mere end blot en blød send. Hotellet har en ‘åben lobby’ hvilket betyder at der er rig mulighed for, at besøge en af hotellets restauranter eller snuppe en drink, hvilket man bestemt ikke bør snyde sig selv for, selvom man ikke er overnattende gæst.

SHOP

#4. Labour And Wait
Den lille ‘general store’-inspirerede koncept butik, Labour And Wait, byder på et nøje kurateret udvalg med fokus på outdoor, køkken og små objekter som man ikke troede man manglede.

#5. Browns East
Butikken på Club Row er Browns seneste udvidelse til webshop emperiet og tilføjer en helt ny dimension til konceptet. Butikken er smukt indrettet og byder på et eminent udvalg at high end brands og bestemt et besøg værd hvis man befinder dig i bydelen.

#6. DECIEM The Abnormal Beauty Company
Beauty heaven til budgetvenlige priser og London’s tætteste svar på hvad Glossier  i NYC. What’s not to like? Jeg begik desværre den fejl at besøgte DECIEM The Abnormal Beauty Company ved The Market, hvilket var en stor fejl da jeg måtte opgive pga. lang kø. Mit bud er at butikken på Bethnal Green, måske er et bedre bud?

SOHO

EAT

#7. Bob Bob Ricard
Den ikoniske Soho-restaurant, Bob Bob Ricard, byder på en luksuriøs engelsk og russisk menu til en eklektiske kundekreds og er kendt for at være en af Londons mest glamourøse beværtninger. Hvert bord er udstyret med en ‘Press for Champagne’ knap, som er umulig ikke at komme til at trykke på mere end en gang…

#8. Blanchette
Bag en grønmalet parisiske facade i Soho finder man den franske bistro Blanchettehvor stemningen er uformel og konceptet er små delbare retter – en af mine favoritmåder at spise ude på når man bare er to! Vi bestilte 5 meget velsmagende retter og en flaske vin. En helt igennem god aften med god mad, vin og god betjening. Blanchette har desuden en søster-restaurant i Shoreditch på Brick Lane.

#9. Sketch 
Den lyserøde restaurant og gastro-brasserie Sketch er et must hvis man besøger London, omend det er til middag eller high-tea. Men husk at booke bord i god tid!

SHOP

#10. Dover Street Market
London-butikken ligger på grænsen af Soho, men bør alligevel nævnes da den er et absolut must når det kommer til shopping. Dover Street Market er en af mine absolut yndlings butikker når det gælder high end og et farligt bekendtskab, da det er næsten umuligt ikke at gå tomhændet derfra.

Lørdag spiste vi desuden sen morgenmad på Lazy Hunter i Camden. Restauranten ligger i en stille område ikke lagt fra Camden Market og er et besøg værd til en sen morgenmad, frokost eller middag. Jeg fik scrambled eggs med laks og surdejsbrød og min kæreste fik den helt store “english breakfast” med æg, pølse, black pudding, baked beans, bacon mm. og det smagte fortryllende!

london 31.jpg