10 Clear Conscience Beauty Brands You Should Know in 2019

 
Image courtesy    Kjær Weis

Image courtesy Kjær Weis

 

Efter at have udgivet Empties: Winter 2019 Edition, hvor jeg kort berørte min dårlige samvittighed i forhold til den enorme mængde af tom plastikemballage fra skønhedsprodukter, dykkede jeg lidt ned i bæredygtige skønhedsbrands og fandt 10 gode bud på brands med naturlige ingredienser, som også har tænkt på en mere miljøvenlig produktion og nedbrydelig/genanvendelig emballage.

For at minimere belastningen af miljøet yderligere burde man jo i virkeligheden også gå efter skønhedsprodukter der er sourced og produceret lokalt med fairtrade ingredienser og bæredygtige leverandører. Det er dog begrænset hvor mange skønhedsbrands der er med så langt. Hermed 10 skønhedsbrands der kan give en lidt renere samvittighed.

 

"83% of the world's water is polluted by microplastic and cosmetics is the second most polluting industry."

Nicolas Gerlier, La Bouche Rouge

 
Image via    Kjær Weis

Image via Kjær Weis

#1 KJÆR WEIS

Danske Kjær Weis er skabt af Kirsten Kjaer Weis og bygger på naturlige økologiske ingredienser i en række produkter bestående af makeup og olier, som plejer huden. Produkterne er produceret i Italien med kun de bedste naturlige og økologiske ingredienser og er et godt eksempel på hvordan skønhed, luksus og bæredygtighed gå op i en højre enighed. Emballagen til de smukke metal compacts er bæredygtige og kan genopfyldes med nye KW- produkter som mascara, pods, læbestift mm.

 


#2 JURLIQUE

Tysk/australske Jurlique er resultatet af ægteskabet mellem en biokemiker og en botaniker. Ægteparret Dr. Jürgen og Ulrike Klein’s vision er at skabe en ren og naturlig hudplejeserie, der kombinerede alkymiens kunst, urtemedicin og homøopati for at genskabe forbindelsen mellem mennesket og naturen. Jurlique er biodynamisk og produceret med bl.a. naturlige ingredienser fra familiens farm Adelaide Hills i Sydaustralien. Det fremgår ikke om emballagen er bæredygtig.

#3 KOSÅS

Californiske Kosås blev grundlagt i 2015 i LA af kemiker Sheena Yaitanes og består af en række håndlavede makeup produkter baseret på naturlige ingredienser der plejer og hydrerer huden. Det fremgår ikke om emballagen er bæredygtig.

#4 ALIMA PURE

Amarikanske Alima Pure indeholder rene naturlige ingredienser og er et af de få makeup brands med en 100% CO2 neutral produktion, som desuden er medlem af 1% for the Planet og certificeret B Corporation medlem. Emballagen er genopfyldelig og kan opfyldes med nye produkter, men det fremgår ikke om emballagen er bæredygtig.

 
Image via    RMS Beauty

Image via RMS Beauty

#5 RMS BEAUTY

Amerikanske RMS Beauty er naturlige skønhedsprodukter med økologiske ingredienser der plejer og nærer huden. Alle RMS Beauty produkter er produceret af rå ingredienser og fri for skadelige kemikalier, syntetiske konserveringsmidler, syntetiske vitaminer og genetisk ændrede ingredienser (GMO). Emballagen er produceret af genanvendt glass, biologisk nedbrydelig og kan genanvende igen og igen.

 

#6 LA BOUCHE ROUGE

Franske La Bouche Rouge er et eksklusivt makeup brand stiftet af Nicolas Gerlier, fokuseret på et produkt; en læbestift. Læbestiften fås i 25 nuancer og leveres i en eksklusiv genanvendelig emballage i læder med indgraverede initialer. Nicolas Gerlier’s vision er at minimere brugen af plastik i skønhedsbrancen og har med La Brouche Rouge skabt ‘an object for life’.

#7 EVOLVE ORGANIC BEAUTY

Engelske Evolve Organic Beauty er udviklet af Laura Rudoe, som med en passion for rene naturlige og økologiske ingredienser har skabt hudpleje brandet med fokus på effektive resulater. Ingredienserne er naturlige og økologiske og sources så tæt på laboratoriet i Hertfordshire som muligt, fra fair trade og bæredygtige leverandører. Produkterne er håndlavede og fremstilles i små partier. Emballagen er fremstillet af genbrugspapir og PET-flasker produceret af 75% genbrugsplast.

#8 MIILD

Danske Miild er et nyt makeup brand stiftet af Tanja og Tine med fokus på at skabe et rent og naturligt alternativ til allergikere og de der vil mindske risikoen for at udvikle allergi, uden at gå på kompromis med kvalitet og holdbarhed. Miild er det første makeup brand i verden, der kan bryste sig af de tre anerkendte certificeringer; AllergyCertified, Svanemærket og ECOCERT COSMOS.

#9 XELLENCE SKINCARE

Danske Xellence Skincare er stiftet af Flora Nasab, der bl.a. har arbejdet som kvalitetskonsulent for flere store, kendte medicinalvirksomheder, har fokus på rene naturlige ingredienser i form af en eksklusiv og effektiv serie af produkter af høj kvalitet. For hvert solgt Xellence produkt donerer hudpleje brandet 10 DKK til Verdens Skove’s arbejde for at redde regnskoven og dens dyreliv i Nicaragua. Det svarer til at der fredes 20 m2 regnskov pr. solgt produkt.

 
Image via    lilah b.

Image via lilah b.

#10 lilah b.

Califoriske lilah b. har fokus på simple naturlige ingredienser med plejende og fugtgivende egenskaber. Sortimentet består af makeup og face mists, som alle er produceret i Italien. Det fremgår ikke om emballagen er bæredygtig eller hvad emballagen til de hvide ‘stone compacts’ er lavet af. Dog tilbyder lilah b. med sit ‘recycle system’ kunder at sende brugt emballage retur ved at udskrive en forudbetalt forsendelsesetiket fra hjemmesiden.